Hei! Jeg heter Ellen-Beate Wollen, og jobber som mat,- og helsejournalist. Jeg skriver også mat,- og helsebøker, og har blant annet skrevet boka “Sunt og godt norsk” sammen med Jeanette. Nå gleder jeg meg til å være gjesteblogger her i Roede-magasinet. Jeg skal blogge om mat og helse, og vil gjerne dele litt av min helsefilosofi med deg:

At å spise ren, naturlig mat som har tatt korteste veien fra jord til bord er det beste for helsa vår. Det er det jeg tror på. Sammen med ren glede over å få bevege seg i, og høste rett fra naturen.

 

Og så er jeg ganske rå på råkost. Hvordan er det med deg?

Kanskje har du kastet deg på råmatbølgen og spiser kun vegetarmat som ikke er varmet opp over 41 grader, eller er du mer på den tradisjonelle råkostsalaten, for eksempel revne gulrøtter sammen med stekt fisk?

Uansett om det er enten, eller, eller noe midt i mellom. Det er bra å tenke rått. Mye rått. Spesielt på grønnsaker. Tenker du «fem om dagen», bør halvparten være grønnsaker, og flere av disse kan med fordel spises rå.

Følger du Roede-metoden blir vi veldig glad om du spiser minst 300 gram grønnsaker om dagen, ja helst til alle måltider, og det lover vi deg at kroppen din blir også. Grønnsaker inneholder mye vitaminer, mineraler og antioksidanter, og kan være med å forebygge blant annet hjerte, og karsykdommer og kreft. Og så holder de deg mett også, uten å gi deg så mange kalorier. Du får masse kostfiber på kjøpet, så her er det bare å hive innpå.

Men da holder det ikke med en råkostsalat til fisken, vet du. Og du trenger egentlig ikke bli helt «raw» heller. Du kan leve rått og godt likevel.