Hei! Jeg heter Susanne Tornholm-Lehn, jeg er 31 år gammel og kommer fra Oslo.

Min reise med Grete Roede startet da jeg innså at jeg ikke lenger passet inn i jobbuniformen min. Jeg merket også at sånn som å bøye seg for å finne fram oppvaskmiddel under vasken var pes. Jeg var i begynnelsen av 20-årene, og hadde allerede begynt å få vond rygg.

Hvordan kom det til å gå om jeg ikke gjorde noe nå, spurte jeg meg selv.

Susanne gikk ned 40 kilo

Ned 42 kilo!

Siden den gang har det skjedd mye! Kort oppsummert har jeg gått ned 42 kilo og hele 50 cm rundt livet. Dette på under et år!

Men så var det faktisk ikke bare selve vektreduksjonen som var det viktigste målet.

Jeg ville få inn sunne og varige vaner. Jeg ville kunne spise alt, og ikke føle meg utenfor i sosiale sammenhenger. Det er ikke like lett om jeg skulle sitte der med kun en «shake» eller liknende.

Og dette har jeg oppnådd.

Trening med gruppepress

Mer avslappet forhold til kroppen

Nå har jeg et mer avslappet forhold til kroppen min, og er ikke lengre like redd for diverse plager og sykdommer som ofte kan følge med overvekt.

I tillegg har jeg forstått hvordan mat og fysisk aktivitet påvirker for eksempel humøret mitt. Nå brenner jeg for å hjelpe andre med å finne aktiviteter de syns er morsomme. Selv har jeg blitt bitt av salsa-basillen, og underviser i tillegg i Cubansk salsa.

Aldri for sent

En viktig ting å huske på er at det er aldri for sent å ta tak. Og har en «prøvd» før, er det ingen grunn til å ikke gjøre det igjen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg tidligere har gått ned, og så opp igjen. Men hadde jeg gitt opp, ville jeg ikke vært der jeg er i dag.

I tillegg har jeg forstått hvordan motivasjonen for vektreduksjon kan endre seg. Det som var viktig for meg i en vektreduksjonsfase som tenåring, er ikke nødvendigvis det som driver meg i dag.

Har blitt mamma

Det med motivasjon har helt klart endret seg nå som jeg har blitt mamma. For i tillegg til å ha en sunn kropp for meg selv, vil jeg også ha det for min datter. Jeg vil være et godt forbilde, jeg vil være aktiv med henne og ha god helse i lang, lang tid. Forhåpentligvis!

Har blitt mor

Utfordringen nå er at jeg ikke har like mye tid for meg selv som før, så jeg har måttet nedjustere kravene til meg selv. Før kunne jeg ha 3-4 treningsøkter i uka, men nå er jeg heldig om jeg får til 1. Da får jeg heller gå litt mer innimellom, istedenfor å ta buss og annet.

Jeg har fremdeles noen mammakilo her og der, som jeg sakte, men sikkert spiser av meg. Det er jo det vi gjør, ikke sant??