Det er ikke noe nytt at overvektige har flere sykedager enn normalvektige, men de siste tallene fra SSB overrasker meg likevel.

De siste tallene fra Statistisk sentralbyrå viser nemlig at fete nordmenn i 50-årene, altså med en BMI over 30, i snitt er borte fra jobben i 15 dager i løpet av et år. Og hva er tallet for personer med normal vekt? Jo, fem dager… 3 ganger så lite.

Hva betyr dette når vi vet at halvparten av Norges befolkning har overvekt/fedme, kan vi jo spørre oss selv..!

Helseplager kommer med økt vekt

Muskel- og skjelettlidelser er knyttet til mesteparten av korttidsfraværet, 80 prosent totalt. Så kommer psykiske lidelser, som er en svært vanlig lidelse hos overvektige, skriver VG.no.

Det positive er at Norge sammen med Danmark og Sveits er de landene i Europa der mennesker uten fedme har færrest sykedager.

Medarbeidere som tar sunne valg får bedre helse, mer overskudd og energi i hverdagen.

Roede bedriftskurs

I Roede mener vi at en måte å ta tak i denne problemstillingen på, er å tilby bedriftskurs. Hovedfokuset på bedriftskurs er ikke å gå ned i vekt, men å ha fokus på og få økt kunnskap om sunn mat og en sunn livsstil. Mange vil oppleve å gå ned i vekt som et «bonus». På et av de mange bedriftskursene vi har holdt reduserte de 17 kursdeltakerne vekten med til sammen hele 86 kilo!

Finn kurs nær deg her!

– Det er et paradoks at man i arbeidslivet har stort fokus på å prestere og levere sitt beste, men samtidig nedprioriterer egen helse. Man kan ikke forvente å yte på topp dersom man spiser sitt første måltid langt ute på dagen, og deretter ikke spiser før til kvelden, med kun koffein som brensel i mellomtiden. Dette er likevel jobbhverdagen for mange. Og stillesitting foran pc-en. Vi er så travle at vi tror det må være sånn.

Men om man sørger for å få i seg mat jevnlig og rører litt på seg i løpet av jobbdagen, kan det bli en vel så effektiv arbeidsdag. Dette er noe av det vi lærte på Roede-kurset, forteller en tidligere Bedriftskursdeltaker.

 

Her er noen flere tilbakemeldinger vi har fått:

– Jeg spiser mer variert, jeg spiser oftere, jeg drikker mere vann og unngår for mye sukker. Jeg har mere fokus på trening og holder meg i bedre form.

– Jeg har begynt å drikke mye vann og sluttet å småspise kaker som jeg er så  glad i.

– Alt går lettere og jeg er i bedre humør.

– Jeg føler meg i bedre form, jeg har jo begynt å trene.

– Jeg har sluttet å drikke Cola.

– Nå forstår jeg bedre sammenhengen, spiser mer regelmessig og det virker som om blodsukkeret er mer stabilt.


Er du interessert i informasjon om mulige tilbud til din bedrift? Kontakt oss her!