Hei! Jeg heter Marianne Knudsen. Jeg er 41 år gammel, og kommer fra Frekhaug, i Meland kommune i Hordaland. I år var jeg så heldig å vinne Grete Roede-prisen «Årets motivator», for min innsats med å legge om min livsstil. Her vil jeg fortelle litt om reisen jeg har hatt med Grete Roede.

Jeg har alltid kjent på at jeg ikke burde være så tung og stor som jeg var. Men sorgen over å være såpass stor og tung fikk meg bare til å trøstespise enda mer. Jeg følte jeg ikke passet inn i det miljøet/samfunn jeg levde i. Jeg var ikke glad i/stolt av meg selv. Jeg var en storspiser, spesielt på snop, chips og usunn mat. Jeg klarte ikke begrense meg, og spiste langt over smertegrensen.

Hver gang jeg gravde meg så dypt ned i en negativ og depressiv tankegang om meg selv, tok det lang tid å bryte ut av det! Utad var jeg en glad og morsom person, men jeg gråt innvendig…

Mange mislykkede forsøk

Etter utallige mislykkede forsøk på å gå ned i vekt i form av ekstreme dietter og kjappe løsninger (pulverkurer og liknende) innså jeg at Grete Roede var min beste løsning på problemet. For da kunne jeg spise “vanlig mat”, møte mennesker i samme situasjon og få støtte og hjelp fra en kursleder som var uten fordommer, og som heller ikke kom med stygge kommentarer på kroppen min – jeg har alltid vært så redd for stygge kommentarer da det gjør vondere enn piskeslag!!

Det hele begynte sommeren 2015. Da sluttet jeg tvert med alt som heter snop, snacks, “fastfood”, og etterhvert har jeg også kuttet ut alkohol. Kiloene begynte for alvor å forsvinne, og jeg har hele tiden hatt Roede-metoden i hodet – både i kursdeltaker-perioder, og på egenhånd. For jeg har ikke gått på kurs kontinuerlig i hele min vektprosess, noe jeg vel egentlig burde ha gjort, for da ville det hele tatt kortere tid.

Mene gangene jeg prøvde å gå ned i vekt alene, begynte heldigvis kiloene å slippe taket etterhvert som målet mitt ble klart for meg.

Dette er bilde av Roede-festen 2017, der jeg mottok prisen min.

Utfordringer underveis