”Du må forholde deg til en lang rekke NEI-mat på Roede-kurs ” Det finnes mange oppfatninger om Roede-kurset som ikke stemmer – her knuser vi noen av mytene:

“På Roede-kurs må du veie all maten»

NEI vi anbefaler bare å veie maten i starten for å bygge opp et godt øyemål. Det er særlig lett å overspise på karbohydrater – derfor veier vi brød, pasta og ris i starten. Når du etter kort tid har lært å vurdere mengde utfra øyemål, kan du sette bort kjøkkenvekten.

«På Roede-kurs må du telle kalorier hele tiden»

NEI – du teller bare kalorier i starten for å bli kjent med hvilke mengder du bør spise av ulike matvarer. Du oppdager raskt hvilke matvarer som er smarte å inkludere i det daglige kostholdet og hvilke som bør begrenses, og da trenger du ikke lenger å telle kalorier hver dag.

«Du kan ikke spise det samme som resten av familien når du går på Roede-kurs»

NEI – Roede-kostholdet passer for hele familien. Både oppskrifter og menyforslag består av sunn og god mat som dere kan spise sammen. Når du skal ned i vekt må du bare passe ekstra på mengdene du spiser. Mange opplever at hele familien får bedre vaner etter at mor eller far har gått på Roede-kurs.

“Roede-kostholdet er veldig magert

NEI – fett er et livsviktig næringsstoff som du trenger litt av hver dag – også når du skal ned i vekt. Fordi fett, både sunt og usunt, er svært energirikt, handler det imidlertid om å velge riktig fett i riktige mengder. I praksis betyr det mindre smør, fløte, fete oster og pølser, og mer fet fisk, plantemargarin, oljer, nøtter, kjerner og avokado.

“Du må bruke light- og lettprodukter når du følger Roede-kostholdet

NEI du trenger ikke bruke light og lettprodukter. På våre kurs lærer du mye om sunne matvarevalg, men det er opp til deg hvilke matvarer du velger. Vi anbefaler å velge de magre meieri- og kjøttproduktene, som er i tråd med de offesielle kostrådene. Når det gjelder det søte, kunstig søtet eller ikke, anbefaler vi et moderat inntak.

«Du må forholde deg til en lang rekke NEI-mat på Roede-kurs»

NEI – det er ingen matvare som er forbudt å spise på Roede-kurs . Vi bruker begrepene JA-mat, LITT-mat, OBS-mat, hjertevennlig mat og kosemerker for å vise deg hvilke matvarer du kan spise mer av og hvilke matvarer du bør spise mindre av, for å få et sunt kosthold og oppnå en sunn vektreduksjon.

“Roede-metoden er krevende; jeg må legge om hele livsstilen. Jeg vil jo bare ned i vekt!

NEI du går ned i vekt selv med små justeringer av kostholdet og aktivitetsnivået. Hvor store endringer du ønsker å gjennomføre, velger du selv. Du må være innstilt på at endringene du gjør skal vare etter at kurset er ferdig. Roede-metoden er nemlig ingen ”kur”, men en varig justering av din livsstil.

“Du går lite ned i vekt på Roede-kurs – og det tar lang tid

NEI du velger selv, i samråd med din kursleder, hvor mye og hvor raskt du vil g