Mot slutten av fjoråret kjente Bjørn Tore Skogen (27 år) fra Gransherad at nok var nok. Han var sliten, lei, umotivert og hadde lite overskudd. Han hadde prøvd flere strenge slankekurer – alle med det resultatet at han gikk raskt ned i vekt, men dessverre like raskt opp igjen. Pluss noen ekstra bonuskilo.

– Jeg følte jeg var på et spor der jeg ikke hadde kontroll på kropp og kosthold, og jeg hadde en kroppsvekt som jeg overhodet ikke trivdes med, sier han.

Sammen med to venner og to kolleger begynte Bjørn Tore på kurs hos Heidi Lien Haug på Notodden i januar 2019. Det har han ikke angret på. Med 35 kilo mindre har Bjørn Tore tatt tilbake kontrollen, og har motivasjon og overskudd til å gjøre det han ønsker.

35 kilo mindre å bære på, og min nye hverdag består i dag av faste treningsdager og et variert kosthold som er bra for meg.

Trodde jeg visste hva som skulle til

– Før kursstart var jeg veldig spent på hva jeg kunne forvente meg. Jeg trodde jeg visste nøyaktig hva som skulle til for å gå ned i vekt. Så feil kunne jeg ta, sier Bjørn Tore.

Allerede på første kurskveld forstod han at det kommende året skulle bli starten på et lettere liv. Målet var å gå ned noen kilo for å komme i gang med et bedre kosthold og begynne å trene igjen.

– Jeg fulgte Roedes matanbefalinger og registrerte det jeg spiste. På den måten fikk jeg kontroll over eget kosthold. Det var også viktig for meg å finne en treningsform som jeg trivdes med for at det skulle fungere. Det har jeg fått til, sier han.

Økt bevissthet

Bjørn Tore forteller at han underveis fikk mange overraskelser som har gjort han mye mer bevisst på hva mat inneholder av kalorier og næringsstoffer. Han følte at han igjen tok tilbake kontrollen, og det gikk lettere enn han hadde sett for seg før kursstart.

– Det har hele tiden vært viktig for meg at det er lov å kose seg og skeie ut med godteri eller være med på festligheter. Og det kan man med Roede-metoden, sier Bjørn Tore. Metoden passer meg bra fordi den er basert på et normalt kosthold, som er enkelt å kombinere i en hverdag med jobb og fritid, sier han.

Planlegging og positivt fokus

Bjørn Tore legger ikke skjul på at det har vært noen utfordringer underveis. En utskeielse ble til tider flere, og en travel hverdag gjorde at det ble enkelt å ty til lettvinte løsninger med enkelte usunne valg.

– Dette er noe som jeg alltid vil komme til å oppleve, og det er i disse situasjonene jeg har funnet ut at det er ekstra viktig å planlegge hvordan dagene mine skal bli, sier han.

– På dager der jeg føler at ingenting fungerer og motivasjonen daler så forsøker jeg å fokusere på hva som gir meg glede. Når man gjør noe positivt så kommer også motivasjonen tilbake. Jeg kan virkelig anbefale Roede-kurs. Uten min kursleder, He