Livet byr på mange overraskelser – de fleste positive, men noen ganger også noen av mer negativ karakter. Jeg heter Monica J. Hellmann, fyller snart 48 år og er gründer av Det Glutenfrie Verksted. Da jeg var rundt 22 år fikk jeg diabetes type 1. Det var en tøff beskjed å få, og ganske komfortabelt å måtte starte med sprøyter, blodsukker målinger etc. Men diabetesen ble fort en del av min hverdag og selv med opp og nedturer så tenker jeg sjelden på den som blæææ… Etter to fødsler dukket det opp en ny autoimmun sykdom; lavt stoffskifte/hypothyreose. Den var litt tøff å finne ut av, men så lenge mangler kan erstattes med medisin så finnes det håp. Bare en ting til å passe på!

Monica Hellmann_bakeprofil

På kjøkkenet og prøver meg frem!

Da jeg passerte 40 år var det tydelig for meg igjen at kroppen ikke var helt i lage. Hengeøre perioden kaller jeg den tiden, og en ganske dekkende betegnelse på almen formen. Null energi, trist og lei meg og konstant sliten. Etter to runder med gastroskopi var resultatet klart og diagnosen cøliaki et faktum. Da kom sorgen! Jeg følte plutselig at det var nærmest ingenting jeg kunne spise. ALT inneholdt jo hvetemel og/eller gluten! Og om jeg fant noen glutenfrie alternativer synes jeg det meste smakte pyton – i tillegg til at det var mest sukker og karbohydrater gluten var erstattet med.

Det var en tøff overgang og ganske brutal. Gjennom mange år med diabetes hadde jeg en ganske god kontroll på mengde insulin ifht mengde mat/karbohydrater men nå ble det plutselig en helt annen sammensetning å ta hensyn til. Og det var først da jeg selv fikk cøliaki, og ble en ivrig leser av vare deklarasjoner og innholdsfortegnelser, at jeg skjønte hvor dårlig det stod til med næringsinnholdet i veldig mange av de glutenfrie alternativene.

Monica_produkter_det glutenfrie verksted_1000x650

Løsningen ble å bake mest mulig selv fra bunnen av med alternative, glutenfrie råvarer basert på minst mulig sukker og mest mulig fiber. Mye kunne jeg lese meg opp på via nettet, og det var ikke måte på hva jeg fant av alternative råvarer for testing. Kjøkkenbenken min så til tider ganske bomba ut og etter et utall forsøk, en mengde smaksprøver av både gode og elendige resultat så var det min mann en dag sa; «hvorfor lanserer du ikke dette? Alle her hjemme elsker produktene dine og det er helt klart flere der ute som er på jakt etter det samme som deg; glutenfrie produkter med god smak og sunne ingredienser?!».Det var det som skulle til for at jeg tok sats og lanserte Det Glutenfrie Verksted. Selvfølgelig mange steg til som måtte gjøres før selve lanseringen, men det var der det startet.

Dette for å gi deg litt av min bakgrunn

Jeg har aldri selv deltatt på Roede-kurs, men da jeg i min lanseringsfase tenkte gjennom min bakgrunn og mine utfordringer falt tanken fort på de som i tillegg ønsker en vektnedgang og må leve glutenfritt. Roede-kursene har tatt hensyn til nettopp deg ved å ha et godt utvalg glutenfrie produkter tilgjengelig via Roede-butikken i tillegg til op