Lag en magisk matopplevelse for deg selv og de du bor med. Server kveldsmaten på gulvet og lag en lun vinterstemning i din egen stue.

Finn frem pledd og puter og legg alt på gulvet som et lunt og behagelig dekke for en enkel middag eller litt kveldsmat. Gjør det hele til et litt annerledes måltid der dere kan skape økt trivsel og hygge ved å samarbeide rundt en utflukt i egen stue.

Målet er kanskje ikke å lage den flotteste maten, men heller å skape en ny opplevelse av å være mer tilstede i øyeblikket og få en avveksling fra dine ordinære rutiner.

Skap julemagi

Spis gjerne samtidig som dere hører på en lydbok eller litt hyggelig julemusikk for å få en ekstra god stemning. Ta rett og slett litt fri fra det ordinære måltidet ved kjøkkenbordet, og legg ut på eventyr med hele familien og la et felles måltidet få en ny gnist. Hva med en reise inn i juleeventyrene eller inn på «hyttetur» i egen stue?

Sitt gjerne foran peisen eller finn frem noen levende lys eller lyslenker for å skape den hyggelige atmosfæren. Demp lyset og tenk at du er på en reise, et helt annet sted en på ditt eget stuegulv.

Mat på “tur” i egen stue

Tenk kreativt med enkle retter som kan legges på fat eller hva med en lun gryte i skåler? La fantasien og kreativiteten bli en del av forberedelsene, men senk likevel lista og gjør det enkelt!

Vår gave til deg denne uken er spennende oppskrifter som passer både på tur inne eller ute!

Noen forslag til “turmat” i egen stue kan være:

Vinter-piknik

Alternativt kan det være like så flott å ta på dere varme klær, kjøpe ferske boller og fylle termosen med varm kakao. Sett dere på en benk i parken der julelysene lyser opp som aller vakrest, og nyt kveldsmaten under åpen himmel.

Bålpanne kan også løfte komforten noen hakk der dere kan forsvinne litt i tids og sted der dere varmer dere på bålet og skaper ro og tilstedeværelse sammen.

Følg oss videre i førjulstiden

Vi gleder oss til jul og til å dele flere tips, oppskrifter, aktiviteter med mer i vår lille adventskalender “Mens vi venter på julen”. Lik og del vårt FB-arrangement slik at flere få gleden av å delta: https://www.facebook.com/events/2050405295063043

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!