For de aller fleste har det vært mange travle både dager og uker den siste tiden. Julebord, julelunsjer, avslutninger, handleturer hører med i desember måned. Du har forhåpentligvis unnagjort det aller meste nå, og tiden er inne for å finne fram til julefreden.

Her er våre forslag til hvordan du kan finne julefreden

  1. Vær til stede og nyt så mange øyeblikk som mulig. Skru ned tempoet nå og sett alle hverdagens gjøremål på pause. Ta deg en skikkelig time-out med god samvittighet!
  2. Bruk sansene og lær deg god pusteteknikk. Når du er ute, stopp opp rundt omkring, og bruk sansene dine: Lukt, hør, smak og se på julestemningen du omringes av. Og enten du er ute eller inne, fokuser på pusten, sørg for gode, lange, dype pust helt ned i magen, og pust langsomt ut igjen. Vil du ta den et steg lenger, kan du sette av noen minutter til å meditere. Lukk øynene, og vend fokuset innover og inn i deg selv. Kjenn godt etter hvordan du har det.
  3. Har du mange forventninger om hvordan julen skal være, så er det ikke sikkert alle disse vil innfris. Det går helt fint. Godta at ikke alt blir helt perfekt. Tenk på alt det fine og positive, framfor å henge deg opp i det negative og det du ikke har fått tid til å gjøre.

Les også: Legg til rette for en stressfri jul

Vår kalendergave til dere denne dagen er et juledikt:

Jula er for alltid, ikke bare for en dag,
for det å elske, dele og gi, kan ikke settes vekk
som bjeller, lys og glitter i ei eske på ei hylle.
Det gode du gjør for andre, er det gode du gir deg selv.
– Norman Wesley Brooks –

Følg oss videre i førjulstiden

Vi gleder oss til jul og til å dele flere tips, oppskrifter, aktiviteter med mer i vår lille adventskalender “Mens vi venter på julen”. Lik og del vårt FB-arrangement slik at flere få gleden av å delta: https://www.facebook.com/events/2050405295063043

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!