Du har kjent følelsen av å bli irritert av den minste ting. Munntørrheten kommer snikende og du kjenner deg litt uvel. Det er tydelig at blodsukkeret og effektiviteten din er synkende når du småstresser for å finne de siste julegavene til tantebarna dine. Med enkle grep kan du motvirke at dette skjer. Kanskje du til og med orker å fullføre julegaveshoppingen uten å være utslitt når du er ferdig.

Mellommåltider er smart i førjulstiden

Førjulstiden kommer samme tid hvert år, men oppleves like stressende for mange. I denne perioden er det lett å skli litt ut av rutiner og måltidsrytmen din blir fort annerledes.  Du har garantert kjent følelsen av ujevn måltidsrytme i løpet av en handletur en lørdag eller en hverdag direkte etter jobb. Du stresser rundt, det er mye mennesker og målet ditt er å bli ferdig med alle julegavene. Kanskje du til og med har sagt til deg selv at lunsjen eller kaffekoppen setter du deg ikke ned for å ta, før du er ferdig med å handle. Timene går og maten lar vente på seg i takt med et synkende blodsukker. Alle kjenner et lavt blodsukker og hva det innebærer. Stresset blir ikke mindre og humøret blir definitivt ikke bedre. Julestresset har kommet til deg i år igjen.

Rugsprø med norzola og finhakket aprikos er perfekt hvis du har lyst på noe som virkelig smaker!

Jevnt påfyll gjennom dagen gir et mer stabilt blodsukker

For å holde overskuddet oppe for kropp og hjerne er det lurt å spise et par mellommåltider i løpet av dagen. I juleforberedelsene kan det være lurt å planlegge litt i forkant av handleturen.  Går det for lang tid mellom måltidene kan du få hodepine, bli sur og gretten, samt miste evnen å konsentrere deg. For lang tid mellom måltidene gir et ustabilt blodsukker som kan bidra til raske løsninger når sulten blir for kontrollerende. I juletiden er det mange fristelser og det er kanskje enda enklere å ty til småkaker , en lussekatt for mye eller annet søtt julegodt.

Derimot vil et jevnt inntak av litt smartere påfyll gi deg mer kontroll over inntaket og forhindre overspising eller feil valg av mat. Da vil blodsukkeret ditt være jevnere og sjansen for å opprettholde overskudd vil være større.

Nøtter som mellommåltid

Det er forståelig at det ikke alltid er like enkelt eller gjennomførbart og smøre med matpakke før handleturen. Ta med deg en liten boks med nøtter i vesken og spis det som et mellommåltid. Nøtter er fiber- og proteinrike og kan bidra til å stabilisere et synkende blodsukker og opprettholder energien en stund. Kanskje det er nettopp dette lille måltidet som skal til for å redusere stresset ditt i førjulstiden.

En neve nøtter og en frukt er et perfekt “to go” mellommåltid i stressende perioder.

Müslibar – det perfekte mellommåltid

Test ut denne herlige müslibaren– et perfekt mellommåltid å ta med i vesken.