Denne matvettregelen har en fin dobbeltbetydning. Den kan oppfattes både som et råd om å spise den maten du synes smaker GODT, og som et råd om å spise mat som smaker MYE.

Du tenker kanskje at det er en selvfølge at du skal spise mat som smaker godt? Likevel er det vel ofte slik at valgene vi gjør styres av tilgjengelighet og pris. En ferdigpizza smaker neppe like godt som en hjemmelaget, men er billig og kjapp mat.

Ved å være litt mer bevisst på hva vi putter i oss – og om det virkelig er mat som smaker godt – kan vi kanskje lettere styre unna den halvgode maten. I mange tilfeller vil du samtidig spare kroppen din for unødvendig energi i form av usunt fett, sukker og salt. For nettopp dette er det mye av i den ferdigproduserte maten.

Les også: Ultraprosessert mat – er det virkelig så farlig?

Den andre betydningen av å spise mat som smaker, bidrar til et mer næringsrikt og sunt kosthold. Ved å bruke ingredienser som gir mye smak, slik som alle typer løk, chili, ingefær, sitrongress, krydder og urter, gir du ikke bare maten mer smak, men en skikkelig antioksidant-boost. Om du går for godt krydret mat, viser forskningen dessuten at du spiser mindre mengde. Snakk om Kinderegg: Mer smak, mer næringsstoffer – men mindre energi!

Livet er for kort til å spise dårlig mat – spis mat som smaker!

 

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet