Jeg fant meg selv igjen! Ja – det er akkurat det jeg følte, etterhvert som tiden på Grete Roede-kursene gikk og kiloene forsvant.

Hei! Jeg heter Eli Wengshoel, jeg er 47 år gammel og kommer fra Kaupanger. Her vil jeg fortelle litt om min reise med Grete Roede.

Jeg begynte på Grete Roede-kurs den 1.september 2015 i Sogndal. Dagene var slitsomme med en kropp som var blitt alt for tung, med “vondter” både her og der og med en jobb i barnehage. Etter jobb ble det fort bare å sitte foran tv-en, selv med to barn på 18 og 20 år. Og når mannen min ville ha meg med på tur, hadde jeg alltid vondt et sted. Tilslutt skjønte jeg at jeg måtte ha hjelp!

Og allerede etter første møte med Roede-kursleder Aud Jorunn, var jeg både motivert og klar for en ny start.

Gikk fint, men vanskelige dager også

Jeg har gått på Grete Roede-kurs før, og har gode erfaringer med det. Så det å begynne å veie maten og registrere var ikke noe problem. Det å registrere på nett har vært en stor hjelp for meg. Det hjalp meg å sjekke at jeg alltid fikk i meg de rette næringsstoffene og ikke minst å finne ut nøyaktig hva jeg kunne spise utover dagen.

Jeg har gått fire kurs, og stort sett føler jeg at det har gått greit. Så klart var det noen vanskelige dager, og manglende motivasjon har det også vært. Men da var det så godt å møte opp på kurset og treffe de andre deltakerne og ikke minst kurslederen vår.

Sønnen min ble med

Det har vært veldig godt å få støtte og økt motivasjon på hjemmebane. Og ekstra kjekt var det da sønnen min på 20 år ville følge samme opplegg som meg. Da det var litt flaut for ham å være med “oss damer” på kurs, motiverte vi hverandre med “matpakker fra ho mor”. Han gikk faktisk ned 18 kilo! Det er helt fantastisk å se hvordan han har forandret seg og fått mye bedre selvtillit.

Før kurs hadde jeg ikke beveget meg noe særlig de siste 7-8 årene. Så det å få trimpoeng så jeg på som en stor utfordring. Men med Aud Jorunns ord “om at alt er bedre enn å sitte i sofaen” i ørene, startet jeg med en liten gå-runde i lav fart.

Og det ble en stor motivasjon da jeg så at jeg klarte å gå litt fortere og lenger etter hvert. Nå har jeg gjenfunnet gleden i å trene på treningsstudio og går lange turer i skog og fjell. Det er helt fantastisk å kjenne at kroppen fungerer!

Jeg stortrives på jobb og kan løpe og leke med barna, uten å være utslitt når jeg kommer hjem. Og mannen min er så glad for å ha fått tilbake turkameraten sin, 30 kilo lettere!

Høsten 2016 fikk jeg Grete Roede-prisen Årets fylkesslanker Sogn og Fjordane!