Nylig kunne vi lese på VG.no (krever innlogging) at tre av fire norske menn veier for mye, og at tallet er økende. Det som kanskje er enda mer urovekkende er at halvparten av de overvektige mennene ikke syns de veier for mye.

I VG-artikkelen møter vi Ståle Gordon Skagestad (54) fra Asker som er blant dem som imidlertid innså at han måtte gjøre noe med vekten. For etter at han fylte 40 år, og trente mindre enn han gjorde før, kom kiloene krypende på.

Orket nesten ingen ting

Som mange, var Ståle veldig aktiv som ung. Ståle var faktisk en aktiv basketspiller i mange år, og spilte blant annet på college-nivå i USA i fem år. Men så ble han eldre, det ble mindre tid og mulighet til trening, og så fikk han problemer med knærne som gjorde at han ikke kunne løpe.

Til VG sier Ståle:

– Jeg hatet å bevege meg, og orket nesten ingen ting. Både kona og fastlegen var bekymret for meg.

I januar 2017 tok han steget, og meldte seg på kurs hos Roede-kursleder, Maria Ellingsen. Vekten begynte raskt å stupe nedover, og i løpet av kun 3 måneder gikk Ståle ned hele 30 kilo.

Ståle sammen med Jeanette Roede, Maria Ellingsen og Grete Roede under årets Roede-pris utdeling 2018.

 

Nok er nok

Roede-kursleder Maria Ellingsen husker veldig godt første gangen Ståle møtte opp i kurslokalet i Sandvika.

– Han kom opp trappen og måtte ta seg en lang pause før han kom videre inn i kurslokalet og sa hei. Ståle var både blid og hyggelig denne gangen også, men endringen i hans energi og humør har allikevel vært enorm frem til i dag. I starten opplevde jeg at Ståle uttrykket med hele seg at nok er nok. Han var på fra dag en. Sulten på kunnskap og veiledning.

Ståle ble etter hvert en viktig person å ha på kurset, ifølge Maria.

– Etter hvert som kiloene forsvant og mestringsfølelsen var til å ta o