Hei! Jeg heter Line Gåsland, er 27 år, og kommer fra Oslo. Som ung slet jeg med å finne balansen mellom trening, matinntak og måltidsrytme. Men nå har jeg knekt koden, og dette vil jeg nå fortelle litt om.

Noen vil si at jeg som ung hadde litt “flaks” med en mor som begynte på Grete Roede-kurs, som gikk ned mange kilo og som fortsatte veien videre som Roede-kursleder. Gjennom dette kunne jeg tjuvtitte litt i kursbøkene hennes, og jeg ble stadig introdusert til mange lekre middager. I kursbøkene fant jeg mange kloke og forståelige vinklinger på hvordan jeg kunne få til dette selv.

Det jeg syns er veldig positivt med Roede-metoden er at man kan spise alt – så lenge man forstår konseptet rundt mengde og prioritering. Og det er ingen ting som er “fy-fy”. Det er viktig i en tid der det florerer med formeninger om hva man IKKE skal spise. Jeg ville heller få øynene opp for hva som finnes i et variert kosthold!

Line_etterHverdag vs helg
Etter å ha satt meg inn i Roede-metoden begynte jeg fort å skille mellom hverdag og helg. Og det tok ikke lang tid før jeg begynte å glede meg rundt det å kose meg. Det har vært så fint å oppleve matglede rundt dette. Hvis jeg spiser på lyst hele tiden, forsvinner rammene og rutinene som jeg finner som en trygghet i hverdagen. Det har derfor vært utrolig viktig for meg å finne en balansegang mellom struktur og impulsivitet. Det gjør jeg nå ved å skille helg og hverdag. Likevel jobber jeg stadig med løpende delmål innen trening og godterispising for ikke så skli ut av de gode vanene. For man blir vel aldri helt ferdig med å ta de gode valgene?

Men ved å endre på flere av vanene mine, og i tillegg få litt mer struktur i livet mitt – og ikke minst mer matglede, har jeg gått ned 10 kilo totalt.

Hvis du lurer på hvordan jeg nå holder vekten, sier jeg som følger:

Vær aktiv og oppretthold et jevnt matinntak!

Jeg er en person som blir superirritert og lite hyggelig å være rundt dersom jeg blir for sulten. Derfor gjelder det å unngå slike situasjoner, og heller fylle jevnt på med mindre måltider gjennom hele dagen. I tillegg vil min aktive livsstil i en hektisk småbarnsperiode uten bil ufrivillig bidra til å opprettholde hverdagsaktiviteten enten jeg vil det eller ei. Organiserte treningsøkter er i tillegg for meg en bonus i en hektisk hverdag.

Jeg har også begynt å verdsette alt jeg faktisk får til, og oppfatter meg selv som en sunn og frisk person som finner balansen på en gylden middelvei. Vi har jo bare en kropp, og den har jeg tenkt til å ta godt vare på resten av livet.

Derfor lever jeg under mottoet “små gleder, store øyeblikk – det er hva jeg kaller hverdagsmagi”.

Er det din tur nå?

Her kan du melde deg på kurs: Trykk her