147195610_240x298Ja, det er mulig, sier jeg bare. Nettkursene våre blir mer og mer populære. Kanskje ikke så rart når vi har sånne om Tove Hellem (38 år). Hun hadde gått flere  Roede-kurs, men klarte ikke å holde vekten. Så bestemte hun seg for å gjøre ting litt annerledes. Det ga resultater.

Men først litt om hva som skjedde. Tove forteller meg at det hele startet med en reise til Asia i 2011 for å markere overgangen til ny jobb. I Asia ble hun fôret av sine verter etter alle kunstens regler, og resultatet var at vekten begynte å øke. Hun følte seg ikke veldig motivert til å sette i gang med Grete Roede da hun kom hjem igjen, men en dag våknet hun og tenkte at «nok er nok!».

Hun meldte seg på nettkurs hos Roede-kursleder Fride Myrseth, og begynte mer eller mindre samtidig i ny jobb, og i tillegg byttet hun bolig. Det var mange og store endringer i livet samtidig, men det mener hun har vært en ekstra motivasjonsfaktor.

Nå har hun totalt har jeg gått ned 45,3 kilo. Og 32 av disse er på nett!

Mer langsiktig tankegang

Tove har gått på Roede-kurs så hun vet det virker! At hun ikke har klart å holde vekten er jo bare hennes egen skyld, innrømmer hun.

– Det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg er glad i mat, og jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at for livskvaliteten er det viktig for meg å kunne spise «vanlig» mat – bare med måte, forteller hun.

Planlegging er blitt utrolig viktig for henne nå. Hvis hun vet at det er utfordringer på vei, prøver hun å planlegge litt i forhold til valgene hun tar. I tillegg prøver hun å se for seg situasjonen i forkant og se hvordan hun vil løse det.

Det er lett å fokusere på hva man gjør feil i en sånn prosess, men innimellom er det utrolig viktig å stoppe opp litt og se hvor langt man faktisk har kommet, forteller hun. Og hva gjør hun så? Jo, samtidig gi hun selv et klapp på skulderen.

Husker du på å gi deg selv litt ros?

147195242

Å endre livsstil som hovedmål

Noe av det jeg syns er mest fantastisk med Tove er at hun er gått fra å være en selverklært treningshater til en selverklært treningselsker. Når savner hun treningen hvis hun må stå over den. Og ikke bare det, hun har funnet at styrketrening er greia. Hun hadde aldri trodd hun kom til å trene i frivektområdet til alle muskelgutta!

Er det din tur nå?

Les flere solskinnshistorier her

Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her