Hvordan forbereder Hollywood-skuespillere seg for å se bra ut i en film? Svaret er enkelt. De trener og spiser riktig.

Du ville klart det samme, hvis du hadde et team som fulgte deg opp fra du fikk rollen og helt frem til filminnspillingen startet. På slutten av 2019 postet komikeren og skuespilleren Kumail Nanjiana et bilde av seg selv i bar overkropp på Instagram. Han var klar for rollen som Kingo i Marvel-filmen «Eternals».

Tok et helt år

I kommentarfeltet skrev han: «Jeg trodde aldri at jeg skulle bli en som postet bilde av meg selv i bar overkropp … Da jeg fant ut at jeg fikk en rolle i Marvels Eternals, bestemte jeg meg for å forandre utseendet mitt. Dette hadde ikke gått hvis jeg ikke hadde hatt et helt år med de beste trenerne og ernærings-fysiologene, betalt av det største filmselskapet i verden. Jeg er glad jeg ser ut som jeg gjør, men jeg forstår også hvorfor jeg aldri gjorde det før. Dette hadde vært helt umulig uten alle disse menneskene og tiden jeg hadde til rådighet.»

Til sist takket han trenerne, cateringfirmaet og kjæresten, som hadde holdt ut med en mann som bare snakket om trening og mat i et helt år.

 

kumail nanjiani sin kropp og hvordan han fikk det til

GOD TRENT: Skuespiller Kumail Nanjiana trente og spiste seg i form til rollen som Kingo i filmen Eternals. Foto: Skjermdump Instagram

Enklere når det er jobben din

Når Hollywood-skuespillere vinner en hovedrolle, får de samtidig tildelt et helt team med ernæringseksperter, trenere, psykologer og kokker. Disse spesialistene vet alt om hvordan man transformerer kropper. Dessuten er skuespillerne ekstremt motiverte. De kan tjene millioner hvis filmen får en god mottagelse. Dette er jobben deres, og skuespillerne har også råd til å betale assistenter som tar seg av hus og hjem, barnepass og alt annet praktisk mens de selv trener. Kanskje har de heller ingen kjæreste som protesterer dersom de vier store deler av dagen til å komme i form til en film.

Kan vi lære noe av Hollywood? Vi «vanlige» må jobbe åtte timer av dagen. Vi er ikke rike, og vi må bruke tiden vår på familie, hus og hjem. Kan vi likevel lære noe av Hollywood? Ja! Les videre.

Hva er hemmeligheten?

Bobby Storm som sørget for at Jessica Biel kom i form til filmen «Blade» svarte dette i et intervju: «Jeg kan ikke sette meg på apparatet og trene for Jessie. Hun må forplikte seg. Hun må selv velge hva hun skal ha på tallerkenen sin.»

På den samme pressekonferansen spurte en journalist Jessica Biel hva som var hemmeligheten. Da svarte hun: «Vil du ha hemmeligheten? Hemmeligheten er at det ikke finnes noen hemmelighet. Det finnes ingen pille, ingen diett, ingen magisk drikk.»

Hvis det finnes en hemmelighet, er det denne: Personlig oppfølging skaper resultater.

Forskning bekrefter

Mange forskningsresultater viser at personlig coaching er den nøkkelen vi trenger for å bekjempe fedmepandemien som har rammet verden. Ved University of Western Ontario i Canada fulgte forskere opp en gruppe kvinner og menn med en BMI over 30 over en lengre periode. Studien viste at de som fikk 35 minutter sammen med en sertifisert helsecoach hadde de beste resultatene; midjemålet gikk ned og selvtilliten økte.

Ved Brigham Young University i Utah ble det gjennomført forskning hvor en gruppe på 120 overvektige pasienter gjennomgikk ulike metoder for å oppnå vektreduksjon. Noen trente, noen endret kaloriinntaket, noen fikk medisiner som reduserte sultfølelsen og noen fikk coaching. Resultatene viste entydig at de som fikk ukentlige samtaler med en trener, oppnådde best effekt. Coachingen ble for øvrig gitt på telefon. Ingen møtte trenere ansikt til ansikt.