Nå er det en stund siden jeg har skrevet på Roede-bloggen min, men det betyr ikke at jeg har glemt hvor gøy det er. Som med alt annet i livet handler det om hva man skal prioritere. Noen ganger skjer det så mye på andre områder at man må nedprioritere selv de ting man liker å holde på med.

Akkurat dette er veldig aktuelt når du skal jobbe med en endringsprosess også. Prioriteringer og det å ha hodet med i prosessen er noe jeg jobber mye med på mine Roede-kurs. Mitt ønske for mine deltakere er at kostholds- og treningsendringer skal bli varige. Noen ganger gjør du endringer du liker, mens andre ganger må du kanskje endrer på uvaner du helst vil holde på. Da er det viktig å spørre seg selv – hva betyr mest for meg? Gå ned i vekt eller holde på mine gamle vaner? En ting er helt sikkert – skal du oppnå resultater, må det endring til.

Nå er det ikke lenge før sommeren er over oss – selv om det ikke virker sånn på temperaturen ute. Mange opplever å bli litt stresset med tanken på strandliv og bikinikropp, hvis du er en av dem trenger du ikke å fortvile. Det er nemlig mulig å gjøre store endringer, både når det gjelder kropp og topp, før ferien din starter.

3 tips til hva som kan være lurt å tenke på hvis du skal i gang med en kroppslig vårrengjøring

løpetur med pulsklokke

Fjorårets vårrengjøring – Jeg satte meg mål om å løpe KKmila på under 50 min. Dette målet kunne ikke nås fra sofakroken, jeg måtte ta ansvar – opp og ut i skog og gater.Hva ønsker du å oppnå? Hva er ditt mål?

Det er alltid lurt å tenke på hva du ønsker å få ut av et nytt prosjekt. Hvis det er slik at du bare kaster deg ut i en endringsprosess fordi venninnen din gjør det, er det ikke sikkert du lykkes på samme måte som om du virkelig ønsker dette selv. Du må finne din indre motivasjon.

På mine kurs snakker vi litt om hva som «driver» oss til å gjøre endringer. De tankene som driver deg i en endringsprosess må du hente frem dersom motivasjonen skulle svinne hen i løpet av kursperioden/ned i vekt-fase. Det er naturlig at motivasjonen går litt opp og ned. Dersom du føler deg litt nede og kjenner at små utfordringer blir store vil jeg du skal hente frem den følelsen du får når du tenker på hva du skal oppnå med dette prosjektet.

Derfor blir tips #1 – Jobb godt med din målsetning og kjenn at du GLEDER deg til å nå dette målet.

kkmila

Jeg gledet meg veldig til å nå mitt mål og tenkte mye på hvor stas det skulle bli å fortelle min bror (som hadde gitt meg løpeprogram) hvilken tid jeg hadde fått på løpet. Jeg klarte målet mitt og løp KKmila på 49:48. #STOLTTa ansvar  

Nå vet du hvor du skal og hva målet ditt er. Nå skal jeg dele en liten hemmelighet med deg – Uansett om du går på kurs eller ei er det du som må gjøre jobben for å nå ditt mål. Hvis du går på kurs hos meg er jeg din støttespiller, hjelper deg på veien, gir deg verktøy for at jobben skal bli lettere og motiverer deg når du er nede, men i det store og hele er det din innsats det går på.

Dersom du ønsker en endring og har bestemt deg for å nå et mål må du ta ansvar for ditt valg. Du har valgt å gå på kurs eller jobbe med din endringsprosess fordi du har behov for å gjøre visse endringer i din livsstil. Det er mange som starter på Roede-kurs som forteller meg; “Jeg skal endre ditt og datt, og det skal helst skje så raskt som mulig.” Det blir litt som å spise en elefant. Får du servert hele elefanten på en gang vil man kanskje være mett før man rekker å starte, men fordeler man jobben litt utover, skal du se det blir overkommelig å spise hele elefanten tilslutt. Jeg pleier å si: «Nå stopper vi opp og trekker pusten og finner ut i hvilken rekkefølge vi skal prioritere ting i»:-)

Derfor blir tips #2 – Ta ansvar for egne valg og bruk den tiden du trenger på å spise hele elefanten.Min prioriteringsliste

Jeg opplever at mange mener at det å gjøre alt på en gang er det beste, men jeg ser at resultatene kommer både på det ene og det andre punktet når man setter opp sin egen lille prioriteringsliste. Du må gjøre det enkelt for deg selv. Jeg anbefaler at man jobber med sin livsstilsendring i følgende rekkefølge: