Hei! Mitt navn er Alvhilde Tusberg Almeland. Jeg er 58 år gammel, og kommer fra Bergen. Her skal jeg skrive litt om min reise med Grete Roede. Den begynte for rundt tre år siden. Jeg satt på sofaen hjemme i stuen. Jeg var alene hjemme, dørene ut til hagen sto åpne. Det hadde egentlig vært en flott sommer, men jeg var likevel misfornøyd.

Akkurat der og da tok jeg av en eller annen grunn fatt i den følelsen, og ga meg selv tid til å filosofere over HVORFOR jeg var misfornøyd. Det var egentlig ikke så vanskelig å finne svaret. For siden jeg var klar over at jeg hadde et liv på «den gylne gren», og ikke et problem i verden det var verdt å snakke om, visste jeg innerst inne at det var meg selv jeg var misfornøyd med.

Fra aktiv til matrone i sofaen

Fra å være en aktiv ungdom og ung voksen, satt jeg nå der som en matrone i sofaen. 55 år gammel og på full fart inn i en pensjonisttilværelse i gyngestolen. Jeg hadde ingen helseplager, men jeg var blitt en passiv person, som mer eller mindre levde som en tilskuer til alt det alle andre drev med som var gøy.

Jeg var blitt den som alltid sa nei til artige opplevelser. Jeg brukte unnskyldninger som “jeg er jo for tjukk til det”, “jeg har ikke klær til det”, “jeg har ikke kondis til det”, “jeg kommer ikke til å klare det”, “jeg kommer til å bli et problem for alle de andre som er med” – og jeg var blitt en som var henvist til Cellbes.no for å finne klær. Med det resultat at jeg så ut som en kjerring i klesveien – etter min egen mening. Det har alltid vært viktig for meg å henge med i motebildet, men nå var det også blitt helt umulig. Jeg hadde faktisk begynt å si nei til sosialt samvær «fordi jeg ser jo ikke ut».

Kjæresten min må ha vært misfornøyd

Kort sagt satt jeg der i sofaen og satte ord på det faktum at jeg ikke likte meg selv lenger. Og jeg satte ord på at jeg i denne utgaven var milevis fra den personen samboeren min forelsket seg i den gangen for lenge siden. Han hadde aldri sagt et ord om at han var misfornøyd, men jeg måtte være så ærlig med meg selv og innrømme at det var han sikkert. Det ville i alle fall jeg ha vært om han forandret seg så mye som jeg hadde gjort.

Jeg bestemte meg der og da for at slik ville jeg ikke ha det lengre – NOK var NOK!

Jeg lette litt rundt på nettet, og endte ganske raskt opp med å studere Grete Roede sin side. Det var mange flotte historier der om mennesker som hadde klart det, og egentlig så det jo ikke så veldig vanskelig ut. Jeg hadde slanket meg mange ganger før i løpet av livet, og jeg var ikke klar for atter en sulteperiode, men det så jo heldigvis ikke ut som at det var det Grete Roede la opp til.

Mye god mat når man benytter Roede-metoden:)

Jeg ville bli aktiv igjen!

Jeg bestemte meg for å melde meg på et kurs. Jeg v