Mere Mat, en av våre samarbeidspartnere, har nok en gang satt sunnhet og bærekraft på menyen! Har du mulighet så bør du teste ut deres nye og smakfulle brokkolisuppe med erter, spinat og grønn chili. Suppen kom i salg hos Meny, Spar, Extra og Mega i februar 2022.

DIGG SUPPE: Sunn og smakfull suppe med kun naturlige råvarer!

Serveringstips! Suppen smaker kjempegodt med flatbrød og smør, og gjerne med krutonger, eller stekt bacon dersom du ønsker å tilsette kjøtt.

Eller du kan lage en slik suppe helt fra bunn selv! Se oppskriften nederst på siden. 

Helt ærlig – helt herlig!

Det er ingen hemmeligheter i Mere Mat-suppene, og suppene smaker hjemmelaget. Det er fordi de inneholder ingredienser som man bruker når man lager suppe hjemme. Alle suppene er også glutenfrie, noen er veganske og noen er melkefrie, så dette er supper som passer for de fleste. 

5 om dagen med supper!

Et par porsjoner fyldig grønnsakssuppe er med å dekke dagens behov for frukt og grønt. Men husk også å gi plass til frukt og grønnsaker i alle andre måltider du spiser i løpet av en dag. Fem om dagen betyr at du bør spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. Kostrådet om frukt og grønnsaker er basert på nasjonal og internasjonal forskning som viser at det er sammenheng mellom det å spise grønnsaker, frukt og bær og redusert risiko for blant annet hjerte- og karsykdommer.

Et beger med grønnsakssuppe tilsvarer 2-4 av de anbefalte fem om dagen. La grønnsaker og frukt være en del av alle dagens måltider.

Suppene er laget spesielt med tanke på at det er viktig å få i seg et godt, næringsrikt måltid på farta. Supper med mye grønnsaker er i tillegg fulle av god næring for kroppen, og er en enkel måte å få i seg nødvendige næringsstoffer. Varme supper gir dessuten en god metthetsfølelse. Om sommeren er det heller ikke dumt å innta suppe for å få i seg litt ekstra væske.

Det er mellom 41% og 68% grønnsaker i Mere mat sine grønnsakssupper.

Hva med å innføre suppetirsdag?

Å lage en middag som er næringsrik fra bunnen av og som alle liker, kan være et tidkrevende prosjekt. Løsningen kan være å innføre en fast suppetirsdag!

Les hele saken: 5 grunner til suppetirsdag

Spis opp maten med en #matredderboks

I samarbeid med Mette Havre inspirerer de flere til å ta vare på god mat og kaste mindre. Mette er ekspert på å redde spiselig mat!

Tips & Triks: Bruk suppebegrene som #matredderbeger! Begrene er perfekte til å oppbevare middagsrester som du kan ta med deg til lunsj dagen etter. På denne siden finner du gode restetips og andre triks.