I disse iskalde vintertider er det ikke noe som er bedre enn å drikke en kopp med deilig varm te!

Som halvt engelsk har jeg te i genene mine, og nyter ofte en kopp te. Og frysepinn som jeg er, må jeg innrømme at det blir enda flere kopper enn vanlig, nå som det er så kaldt. På Roede-kontoret har vi også tradisjon for å drikke varm te i lunsjen. Jeg vet faktisk ikke om en eneste ansatt som drikker kaldt vann. Varm te er definitivt greia!

Et hav av smaker

Det som er gøy med te er at du kan få så uendelig mange smaksvarianter! Det blir ikke helt det samme med kaffe, syns jeg. Noen er garantert uenig i dette, og bare så det er sagt så smaker også jeg stor forskjell på en eldgammal filterkaffe som har ligget i skapet på hytta “godgjort” seg over lang tid, og en deilig fersk kaffe servert på en kaffebar, men i te-verdenen kan du virkelig velge og vrake. Karamell, lakris, sitron, chai, eple, appelsin, kanel – ja, listen og spennet er nesten uendelig. På toppen av det hele er det jo vist at te er en god kilde til antioksidanter – altså kan te regnes til de sunne drikkene.

Jeg har ingen smakspreferanser. Jeg velger te litt mer utifra humøret, behovet og tiden av døgnet. Etter middag kan det for eksempel være godt med en lakris te, hvis jeg har lyst på noe søtt, mens om morgenen syns jeg det er friskt og fresht med en sitron te.

Ulike smakskombinasjoner

Tidligere har jeg holdt meg til te som kun har en smak, men nå ser man flere og flere teer med ulike smakskombinasjoner. Så nå gleder jeg meg til å teste ut Twinings sin nye te, Infuso, som har forskjellige smaksblandinger, og som kan nytes både kalde og varme. Den jeg er mest nysgjerrig på er teen med lakris, mint og fennikel. Nam!

Enten man drikker te med ulike smaksvarianter, eller bare med en smak, er det ingen tvil om at te er en super drikke. Te er naturlig rik på antioksidanter og inneholder mindre koffein enn kaffe. Vi vet jo også at urter er fordelaktige for helsen vår, på litt forskjellige måter. Sitron og ingefær er for eksempel kjent for å lindre fordøyelsesplager og forkjølelse.

Og det som er så fint med te er at man som regel ikke trenger ekstra søtning. Det er mye bedre å nyte den deilige smaken som teen gir.

Vinterte

I Grete Roede har vi flere te-oppskrifter. Favoritten min nå er vinter te.

Til fire porsjoner trenger du

  • 8 dl vann
  • 1 stk sitrongress
  • 1 dl frosne bringebær
  • 2 ss limesaft
  • 4 cm fersk ingefær
  • 1 stk rød chili

Slik gjør du

Kok opp vannet. Bank sitrongresset, skrell ingefær og rens chilien for frø. Når vannet har kokt opp, ta kjelen av platen og ha i alle ingrediensene. La det hele trekke i ca 10 minutter. Sil av. Server teen rykende varm.

På den nye oppskriftssiden vår, Roede-kjøkkenet, finner du også flere varme og gode drikker drikker , trykk her.