Ja, det er mulig! – og nå er det faktisk ikke noe problem å legge ut på påsketur da utvalget jo etter hvert har blitt ganske så bra av glutenfrie alternativer. 

Det gjør den glutenfrie hverdagen mye enklere, men om du er bevist på hva disse alternativene faktisk inneholder så er alternativene kanskje ikke alltid like bra?

Da jeg selv fikk cøliaki for snart 8 år siden var utvalget ikke i nærheten av hva det er i dag. Ikke minst var det, og fortsatt er, manko på sunnere alternativer uten stivelse og sukker. Jeg kan jo bare tenke meg de utfordringer du møter ved ønske om en vektreduksjon når litt sunnere alternativer ikke er like enkle å få tak i og din glutenintoleranse krever at du må ta hensyn til flere ting. Kanskje du ender opp som meg med testing og baking med alternative råvarer for å optimalisere næringsinnholdet og følelsen av at dette både smaker godt og gjør deg godt? Uansett så vil du finne et utvalg glutenfrie, og økologiske, bakemikser i Det Glutenfrie Verksted som alle er ment å være litt smartere i form av mindre sukker, mer fiber og absolutt ingen hvetestivelse. Og skulle du ønske en litt søtere variant så kan du jo selv tilsette mer sukker, om du vil?

COLOURBOX3575623_appelsiner i snoen_1000x650

Påske

Det er en herlig tid som de fleste nordmenn forbinder med Kvikk lunsj og appelsin. Bilen er pakket, skiene er smurt og forventningene står i taket i forhold til påskesol, skispor, hyttevegg, påskekrim, spill, god mat og masse kos! Kvikk lunsj er jo ikke like aktuelt lenger men det finnes jo mye annet godt man kan kose seg med. Om du følger linken her så har jeg lagt ut noen enkle, smakfulle varianter som kan passe til din påskefeiring enten på fjellet, i byen, ved sjøen, hjemme eller borte.

Håper du finner noe du liker og at din påske blir både gul og god!

Klem Monica