Nå går hverdagen mye bedre for oss begge to. Endring av både trening og kosthold har gjort underverker for kropp og sjel.

Hei! Jeg heter Elin Aasland, er 38 år, og kommer fra Levanger. Sønnen min og jeg har sammen gått gjennom en stor forandring siden i fjor sommer.

Sønnen min på 15 år gleder seg nå til gymtimene på skolen. Det gjorde han ikke før. Da var det et ork, og han prøvde alle unnskyldninger for å slippe unna.

Nå er han blitt en sunn, frisk og veltrent gutt, som har det godt med seg selv. Nå gleder han seg til hver dag!

Situasjonen var en annen

Men det er ikke lenge siden situasjonen var en helt annen. I fjor sommer gikk det i cola og potetgull. Vekten til Oliver gikk alt for langt opp, og han fikk blant annet vondt i beina.

Selv har jeg slitt med overvekt det meste av mitt voksne liv. Jeg har, som mange andre, prøvd ulike slankekurer, men så fort de var unnagjort, tok det ikke lang tid før jeg la på meg igjen. Dagene var tunge for oss begge to, bokstavelig talt.

Jeg bestemte meg for å melde meg på Grete Roede-kurs. Alt jeg lærte tok jeg med meg hjem. Oliver var for ung til å gå på kurs. Sammen gikk vi i gang med prosjektet «Bedre livsstil».

Og det var faktisk ikke noe hokus pokus. Vi begynte å spise mer grovt brød, grønnsaker, rent kjøtt og fisk, og kuttet ned på sukker og salt. Vi har kuttet ut brusen helt og drikker nå mye vann i stedet.

Aktive minst tre ganger i uken

Vi begynte å gå turer sammen i starten. Etter hvert kunne vi også jogge kortere strekninger. Nå prøver vi å være aktive minst tre ganger i uken.

Nå maser ikke Oliver om å bli kjørt til skolen mer, vi er fysisk aktive hver dag.

Den som tror at vi ikke koser oss, tar feil. En dag i uken, som regel lørdag, spiser vi både pizza og sjokolade. Jeg lager lørdagspizzaen selv i en grovere variant. Og som regel har vi en god salat til.

I dag har jeg dårlig samvittighet for dette. Jeg jobber som sykepleier og burde kanskje skjønt hva som er et bra kosthold. Likevel spiste vi for mye usunn mat. Nå står vi frem, Oliver også, i håp om å være til inspirasjon og motivasjon for andre unge som har de samme utfordringene han hadde.

Denne saken er tidligere publisert i avisen Innherred.no av journalist Erlend Aune.