Hei! Mitt navn er Liv Ingeborg Ranheim, jeg er 68 år gammel og kommer fra Vestfossen i Buskerud.

Mitt første møte med Roede-metoden var i slutten av 2014, og det kom etter en lang tankeprosess. Da satte jeg meg som mål at jeg skulle gå ned i vekt og jeg skulle legge om livsstilen min. Jeg skulle bruke to år på dette.

Etter den første uken på mitt første kurs gikk jeg ned 2,3 kilo. Dette var selvsagt veldig motiverende for meg! Uken etter gikk jeg ned en halv kilo og slik bare fortsatte det nedover. Tenk at man kan bli så glad for at noen går nedover!

Før og etter bilde!

Positive bivirkninger

En av de positive konsekvensene av å gå ned i vekt er at jeg kjøpte meg joggesko med brodder. Det var veldig glatt denne vinteren, og jeg følte meg som bambi på glattisen, men det gikk over. Jeg gikk tur hver eneste dag, jeg begynte å gå i 30 minutter og etter hvert gikk jeg lengre. Jeg begynte også å svømme en dag i uken.

Jeg var borte fra kurset noen ganger, blant annet på grunn av ferie og bursdager, men klarte likevel å holde rett kurs. Jeg er i bedre form enn på mange år!

Kan nyte utsikten

Det er en god følelse når man kommer på toppen av en bakke og fremdeles har pust til å kunne nyte utsikten. Hva mer kan man ønske seg?

Å gå på Roede-kurs, hos kursleder Lene Hannevig, har vært motiverende. Jeg har blitt kjent med mange mennesker, med store og små utfordringer, men sammen har vi alle hatt samme ønske om å gå ned i vekt og bedre livskvaliteten. Det har vært viktig å møtes i forum der alle har samme ønske og alle støtter hverandre.

Jeg har alltid sagt at «et vennlig ord kan bære frukt i morgen».