Er mat og måltider en salderingspost for deg og din familie i hverdagen? Det trenger ikke å være sånn! Ønsker du å gjøre noen grep, og ta matgleden tilbake i hverdagen, vil du til gjengjeld oppleve mer overskudd og energi i en travel hverdag.

Men hva menes egentlig med matglede? Å spise mat som gir deg en god smaksopplevelse og samtidig gjør godt for kroppen, er matglede i dobbelt forstand. Det å variere og kombinere smaker, farger og konsistenser på maten, vil bidra til at du får gode smaksopplevelser – og du får i deg flere næringsstoffer enn du ellers ville gjort hvis du valgte mer ensidig og fargeløs mat.

Nå lurer du kanskje på om matglede er forenelig med ønsket om å gå ned i vekt? Svaret er i høyeste grad JA! Når man skal ned i vekt spiser man færre kalorier enn kroppen i utgangspunktet trenger, men desto viktigere er det at maten man spiser er variert og mest mulig næringstett. På den måten får man fylt på med de riktige næringstoffene som kroppen trenger! Så det er absolutt mulig å kombinere færre kalorier med matglede.

Les også: Matglede er også folkehelse.

Matglede – fyll på med de riktige næringstoffene som kroppen din trenger.

 

Fargerik og variert mat

Å spise variert, fargerikt og næringsrikt gir deg ekstra energi og overskudd til å gjøre det du har lyst til, og vil være en god motivasjon for å fortsette med sunne og gode valg. Opplever du, som mange andre, at du også får bedre nattesøvn og blir mer opplagt av å spise sunnere, vil det bidra til at du blir sterkere rustet til å ta de smarte valgene gjennom dagen.

Trenger du å vekke interessen og motivasjonen for å lage god og sunn mat? Bare litt økt kunnskap kan gjøre deg både tryggere på, og vekke motivasjonen, til å lage mer mat. Det trenger heller ikke å ta så mye lenger tid, 10-15 minutter ekstra er ofte nok. Det er akkurat nok til å få skrelt og hakket litt ekstra grønnsaker, eller å lage mer av måltidet fra bunnen av.

I Roede jobber vi kontinuerlig med å utvikle sunne oppskrifter som inneholder næringsrike ingredienser og råvarer som sammen smaker godt og som gir et næringsrikt måltid. Dette er oppskrifter med helt vanlige ingredienser og råvarer, men ved å bruke disse oppskriftene kan planlegging av måltidene bli enklere å gjennomføre og lettere å få i seg sunne måltider gjennom dagen.

Les også: 5 tips til et mer fargerikt kosthold.

Hva velger du?

Pizza Grandiosa gir hele 64 % flere kalorier per porsjon enn en Roede-pizza, mens Roede-pizzaen er overlegen når det gjelder næring som kroppen trenger. Litt kunnskap og bare 15 minutter ekstra til matlaging er det som skal til!

<