Både før og under graviditeten var overspising av mat og godteri min store svakhet. Etter graviditeten veide jeg 104 kg.

Hei! Jeg heter Jeanette Høvik-Aune, er 24 år gammel og kommer fra Byåsen i Sør-Trøndelag. Her vil jeg skrive litt om min reise med Grete Roede, som begynte da jeg så et tresifret tall på vekten. Da gikk det opp for meg at jeg virkelig måtte ta tak i ting. Jeg hadde jo nettopp fått en nydelig liten datter som fortjente det beste i verden, blant annet en mor som kunne leke med henne.

Mamma hjalp meg

Mamma og jeg bestemte oss for å gå sammen i kampen mot kiloene, og meldte oss på Grete Roede-kurs. Jeg hadde masse motivasjon og enorm lyst til å gjøre en endring. Lite visste jeg da at Roede-kursleder Anne Lise Berg skulle være med å forandre hele livet mitt! For i starten trodde jeg at jeg bare kom til å være motivert i et par uker.

Men da jeg hørte hva Roede-metoden gikk ut på hørtes det ikke umulig ut i det hele tatt. Jeg kunne spise vanlig mat, og måtte ikke kutte ut noe særlig, bare spise ting i moderate mengder.

jeaenette_solskinn

Det å skrive ned maten man spiste var også noe helt nytt for meg. Å telle kalorier og faktisk se hvilke antall kalorier ulike matvarer og retter inneholdt var inspirerende og motiverende. Jeg fikk meg en del overraskelser over hvor mye det egentlig var i enkelte ting jeg pleide å spise en del av. Dette fikk meg til å bli mye mer bevisst på hvilke varer jeg valgte i butikken, også ble jeg flinkere til å lese om innholdet i matvarer  før jeg puttet dem ned i kurven.

Fra støttemedlem til aktiv trener

Jeg hadde vært medlem på treningssenteret 3T før svangerskapet, men hadde da endt opp med å bli et såkalt “støttemedlem”.  Jeg meldte meg inn på nytt, og jeg fant treningsglede i både zumba- og spinningtimer.

Etter hvert bestemte jeg meg for å ta opp styrketrening igjen også – som jeg hadde drevet noe med for lenge siden. Jeg fikk motivasjon av å løfte tungt og merke at styrken økte. Og siden jeg var på vei ned i vekt ville jeg samtidig stramme opp. Jeg tok kontakt med en personlig trener, som jeg fortsatt trener hos i dag. Nå trener jeg faktisk 3-4 ganger i uken, pluss at jeg går turer utenom og løper litt.

jeanette_for-etter

Jeg har gått ned over 30 kilo og har gått inn over 100 cm totalt, og angrer selvsagt ikke en dag på at jeg tok tak i meg selv og begynte på kurs.

Jeg tror ikke jeg hadde klart det uten en kurskveld en gang i uken. Disse kveldene har gitt meg mye motivasjon gjennom hele uken. Ikke bare på grunn av veiing, men også på grunn av samholdet og det å få høre hva andre har gjort. Samt å plukke opp tips og bli mer inspirert til å prøve nye ting man ikke har tenkt på selv. Og ikke minst på grunn av en engasjerende, positiv og fantastisk kursleder.

Roede-metoden har også vært en stor del av grunnen til at jeg nå elsker å trene og bevege meg igjen.

Jeg har satt meg mål som å løpe jentebølgen. Dette hadde ikke vært mulig om jeg ikke hadde gått på kurs og fått den hjelpen jeg trengte til å forandre livet mitt!

Jeanette vant i august 2016 Roede-prisen “Ung-prisen” for sin innsats med å legge om livsstilen.