Verdens aktivitetsdag markeres 10. mai hvert år med arrangementer spredt rundt om i landet. Vil du bli med og markere Verdens aktivitetsdag 2019? Roede AS setter fokus på psykiske og fysiske helse-gevinster ved trening. Fysisk aktivitet er viktig både for kropp og sinn. Vi ønsker å få med oss flere på laget for å spre budskapet. Bli med!

Årets tema i Norge er «Aktiv hverdag»

Bli mer aktiv i hverdagen du også!

Verdens aktivitetsdag eller “Move for Health Day” setter fokus på bevegelsesglede og helsegevinstene ved fysisk aktivitet. Vi håper årets tema kan være med på å øke oppmerksomheten rundt mulighetene som finnes lokalt til å være litt mer aktiv i hverdagen.

Du trenger ikke alltid tenke at du må trene hardt for å få en god effekt av bevegelse. En god huskeregel er å være aktiv i alt du gjør.

Legg inn gå pauser, ta trappen, lek med barn, stå mer enn du sitter og prøv å øke pulsen din noen ganger per uke. Begynner du å tenke mer bevegelse i alt du gjør i hverdagen, så skal du ikke se bort i fra at det blir en vane etterhvert.

Morsom trening

Vær kreativ – tren inne eller ute med en eller flere venner. Har du en fast dag er det enklere å gjennomføre i en travel hverdag. En skikkelig økt må heller ikke vare over en time. Noen ganger er 30-45 minutter mer enn nok. Varier mellom gange/løping, intervaller eller en morsom sirkel-økt. Det viktigste er å gjøre noe mer enn sofaen samt finne noe du selv synes er gøy. Først da er det gjennomførbart og bærekraftig over tid.

Du angrer aldri på en treningsøkt, kun på de øktene du ikke tar. ALT er bedre ingenting!

Her får du tips til noen fine øvelser med strikk

Se Kristina Slåtsve fra forrige ukes Apollos treningscamp på Rhodos. Hun viser gode, enkle styrkeøvelser med strikk du fint kan få til i hverdagen (kan også fint utføres uten strikk). I filmen ser du henne utføre disse øvelsene: knebøy, armheving, rygg og en fin eksplosiv øvelse til slutt.

Vi har et unikt motivasjonsverktøy i vår nye livsstilsapp

Bruk aktivitetsdagen til å tenke aktivitet i alt du gjør!kanskje du også får med deg en venn på en 30 minutters liten treningsøkt med litt pulsstigning. Bruk Roede-appen til å logge aktivitet og se hvor mye hverdagsaktivitet telle