Hei! Min navn er Anne Lund, jeg er 58 år gammel, og kommer fra Moss. Her vil jeg fortelle litt om min reise med Grete Roede.

I min familie var alle store. Begge mine foreldre døde av livsstilssykdommer. Min mor ble kun 59 år og jeg fulgte henne ofte til behandling på sykehuset.

Selv hadde jeg store problemer med knær, nakke og rygg, jeg hadde høyt blodtrykk og ble behandlet for diabetes 2. Jeg veide 132 kg, og blodtrykket var så høyt at jeg ble sendt til diabetesklinikken i Sarpsborg.

Dette ble min motivasjon!

På Diabetesklinikken møtte jeg sykepleieren som hadde behandlet min mor. Jeg fikk sjokk og tenkte: Nå var jeg i samme situasjon som det hun var. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte behandles med sprøyter, og det ble min motivasjon til å endre livsstil.

Veien har vært lang, men jeg har lært masse underveis. Til sammen har jeg nå gått ned 60 kilo og har aldri veid så lite som det jeg gjør i dag.

Fra januar 2015 har jeg gått ned 30 kilo på Grete Roede-kurs med Lena Måleng som kursleder. Lena har vært en fantastisk støtte og motivator.

Her har jeg mottatt Roede-prisen Årets Motivator.

Masse aktivitet

I starten var aktivitet tøft, og jeg startet med småturer på 15. min. I dag er jeg masse i aktivitet og har funnet treningsgleden. Jeg har funnet motivasjon, og opplever at kroppen min får en mestringsfølelse når jeg trener. Jeg svømmer, går 20000 skritt pr. dag, spinner flere dager i uken, trener styrke og sykler offroad ute om sommeren. Trening har vært en viktig faktor for å gå ned i  vekt og jeg har lært mye på kurs.

Matglede på Grete Roede-kursene har også vært viktig for meg, det har Lena fokusert mye på. Det er viktig at man trives og lever godt med det kostholdet man har. Skal man gå ned i vekt og bli der, må man starte med å tilegne seg kunnskap om sunt kosthold. Alt handler om planlegging, planlegging og planlegging.

Nå har jeg nådd målet mitt, fått et helt nytt liv og storkoser meg. Nå tenker jeg i grunn ikke så mye på hvordan jeg lever, fordi vanene er godt innarbeidet. Jeg lever slik jeg har lært på kurs. Jeg har kuttet ut alle medisiner og har ikke lenger høyt blodtrykk og diabetes – det er helt fantastisk o