“Nytt år, nye muligheter”, sier vi. Og idet klokka slår 00:01 den 1. januar skal det spises sunnere, treningen skal bli en fast rutine, og alt godteri skal kuttes ut.

Det er ikke noe i veien med å sette seg nyttårsforsetter, og det kan absolutt bidra til at man klarer å holde fokuset, men personlig tenker jeg at slike store endringer – som nyttårsforsetter ofte er, bør startes og utføres på en annen måte. For nyttårsforsetter mangler ofte både mål og mening, og er bare tomme ord og løfter.

Å sette seg nyttårsforsett er fint det, men hvor realistisk er det at de vil oppnås?

Men det er ikke bortkastet tid med nyttårsforsetter

Det er sunt å tenke gjennom hvordan man vil ha det, og hva man selv kan gjøre for å påvirke livet sitt. Det som er mindre sunt er hva det gjør med en når januarmåned har gått, og man har gått helt på tryne når det gjelder nyttårsforsettene. Ikke har man klart å spise sunnere, og å trene mer har det i alle fall ikke blitt noe av – de aller fleste treningssentre er jo stengt!

Når det er sagt, er ikke det å ikke oppnå et mål – eller et nyttårsforsett helt bortkastet tid. For det er selvsagt bedre med ett forsøk enn ingen forsøk, og du vil garantert lære noe av hvert forsøk som du kan ta med på veien videre. Bruk det du lærer og den erfaringen du får, til å gi deg motivasjon til å bygge videre på.

Les også: Motivasjon kan være vanskeligere enn man tror

Mål og delmål

En god strategi for å lykkes med å oppnå en endring, er å sette seg mål og delmål.

Et viktig verktøy å ha når man skal sette seg både mål og delmål, er å lage en plan. Jeg tror at det ligger lite planlegging i mange av nyttårsforsettene man setter seg. Det gjøres få tanker om hvordan endringen skal uføres, innen hvilken tidsramme og hva effekten av endringen blir.

Alt dette er det viktig å gjøre seg noen tanker om når man skal gjennom en endring og oppnå et mål.

Sett deg en plan før du skal gjennomføre en endring, og husk å oppgi både delmål og hovedmål.

SMARTE mål

I Roede bruker vi et verktøy til å sette mål