For mange kommer sommeren brått på, og det gir liten tid til planlegging. Her gir vi deg åtte smarte tips som du bør ta med deg på ferie, som gjør at du vil holde på formen og de gode vanene.

8 smarte tips for en sprekere og sunnere sommer

Husk frokosten!

Frokost får i gang forbrenningen og bidrar til at du får en tydeligere sult og metthetsfølelse utover dagen. Samtidig viser det seg at en god frokost bidrar til et mer stabilt blodsukker, noe som forebygger tretthet, hodepine og overspising senere på dagen. Spis for eksempel grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker til frokost.

Spis regelmessig

Spis ofte – frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis gjerne til faste tider hver dag, og spis gjerne med 3-4 timers mellomrom, da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen. Du vil få mindre søtsug, forbrenningen fungerer mer optimalt og du går jevnt ned i vekt.

Prøv å holde en jevn måltidsklokke gjennom ferien, selv om rutinene blir snudd litt på hode.

Bestem ditt eget mål

Det er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål – og sett deg gjerne delmål. Et godt tips her er at du etter en dato vurderer hvorvidt du nådde delmålet. Hva har du gjort riktig og galt frem til nå? Med en slik liten “selvangivelse” vil du bli stadig mer bevisst på dine “feller”. Prøv det! Og husk å feire deg selv når du har oppnådd både mål og delmål!

Styr unna dårlig samvittighet

Du kan i stedet lære av feil du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til vår egen adferd. Det er fort gjort å gå i fella og bestemme seg for å begynne igjen neste uke. Start nå! Det er menneskelig å feile, det viktige er å komme seg over feilen og starte på nytt med positiv holdning.

Våg å lykkes

Vær fornøyd når målet er oppnådd. Du har klart det! Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over “det ekstra kiloet”.