Rune, Trond og Alexander har til sammen gått ned cirka 60 kilo på Grete Roede-kurs. Nå er arbeidsdagen deres blitt mye lettere!

Og ikke bare er arbeidsdagen blitt lettere for de tre karene, alt er blitt lettere, sier de.

Roede-kurs ble for dem nøkkelen til en varig livsstilsendring. De har forstått betydningen av å spise regelmessig, de tar seg tid til matpauser og de er blitt mer bevisst på hva de faktisk spiser.

– Vi har aldri angret på at vi begynte på kurs. Det vanskeligste var faktisk å bestemme seg for å begynne, sier de tre kollegaene i Malermester Torgersen i Bergen.

Små grep, stor helsegevinst

Det er ikke bare de som går ned mange kilo som oppnår helsegevinst. Det er godt dokumentert at et vekttap på “bare” 5-10 % av egen kroppsvekt gir store helsegevinster. For en sunn og varig vektreduksjon er det anbefalt å gå ned 0,5-1 kg per uke.

Forskning viser videre at et av de viktigste suksesskriteriene for å lykkes med et varig vekttap er å få jevnlig oppfølging og veiledning underveis i prosessen. Undersøkelser viser at blant de som vil gå ned i vekt på egenhånd er det hele 8 av 10 som ikke får det til. Det er ikke lett alene.

Grete Roede tilbyr kurs til norske kvinner og menn innen endring av helseatferd. Kursene fokuserer på varig livsstilsendring gjennom et sunnere kosthold, mer fysisk aktivitet og mental trening. Grete Roede har kurstilbud i hele landet samt tilbud på nett. Våre kurs holdes av kursledere som selv har fått en ny og sunnere livsstil og en varig sunn vekt ved å legge om livsstilen.

Offisielle anbefalinger

Det å få hjelp av noen som vet hva man strever med er trygt, motiverende og lærerikt. Grete Roede baserer seg på de offisielle anbefalingene fra Helsedirektoratet. Man kan være trygg på at man får oppdatert og riktig kunnskap, samt god veiledning til å finne ut hvilke endringer den enkelte kan gjøre i sin hverdag. Gjennom ukentlige møter og oppfølgning over tid lykkes man både med vekttap og bedre helse.

Lettere sammen pris_1000x650

Tilbake til gutta: På Roede-kurs gikk Rune ned 22 kg og kunne slutte på blodtrykksmedisin, mens Trond og Alexander gikk ned henholdsvis 16 og 21 kilo.

De vant i 2016 Grete Roede-prisen “Lettere sammen” for sin innsats med å forandre livsstil.