Hei! Mitt navn er Susanne Hofoss. Jeg er 38 år gammel, og kommer fra Oslo. Her vil jeg dele noen ord om min Grete Roede-reise.

Første gang jeg begynte på kurs var august 2010 sammen med en venninne. Det var denne venninnen som fikk meg med på kurs. Jeg kjente lite til Grete Roede, så jeg hadde ikke så mange forventninger – bare at det hadde vært fint å gå ned i vekt etter flere år hvor vekten bare hadde gått oppover. Vi gikk sammen på kurs fra august – juni og jeg tok av 16 kilo og var strålende fornøyd!

Sjokolade og boller til frokost

Før jeg begynte på kurs hadde vekten i løpet av noen år bare gått oppover og jeg var kommet opp til 120 kg. Jeg hadde fått konstatert astma og høyt blodtrykk hos fastlegen. Jeg trente ikke og spiste svært usunt. Ofte var det boller og/eller sjokolade til frokost, og ofte ellers også.

Jeg hadde mange unnskyldninger for å ligge på sofaen og spise noe godt. Jeg var mye i dårlig humør. Jeg spiste ofte for å dempe vonde følelser eller for å føle meg bedre, men det førte egentlig bare til at jeg hadde dårlig samvittighet og følte meg verre etterpå. Jeg følte at jeg hadde latt meg selv forfalle. Jeg følte meg ikke fin, likte ikke helt hvordan jeg hadde blitt. Jeg var ofte fort andpusten og sliten.

Jeg merket stor forskjell på kroppen etter ett år på kurs. Jeg hadde fått bedre kondisjon og følte meg bedre. Men så kom sommeren og tiden gikk… Og jeg fortsatte ikke på kurs. Med tiden kom kiloene tilbake. Våren 2012 og høsten 2013 gikk jeg på et Grete Roede-kurs, men var ikke veldig motivert, så det ga ikke særlige resultater.

I august vant jeg en Grete Roede-pris for min innsats med å legge om livsstilen.

Nå kan jeg savne å gå tur

Så, i august 2014 var jeg tilbake på 116 kilo (tror jeg) og hadde fått nok av altfor mange kilo. Så jeg begynte på Grete Roede-kurs igjen. Jeg hadde gode minner fra å ha klart en god vektnedgang med kurs tidligere, så jeg visste med meg selv at det var dette som måtte til. Først gikk jeg et år hos kursleder Susanne Tornholm-Lehn, og mens Susanne var i permisjon gikk jeg to kurs, og så kurs sammenhengende da Susanne var tilbake.

Ved å gå på kurs jevnlig holder jeg fokus på mat og trening, og jeg kjenner på motivasjon og mestring. Min trening har vært å gå tur. Je