Trenger du matpakketips? En sunn matpakke er heldigvis ikke komplisert eller tidkrevende å lage. Det meste er gjort med litt planlegging.

Matpakken har jo egentlig en ganske så viktig oppgave, den skal fylle på med ny, god energi slik at det blir lettere å opprettholde konsentrasjonen gjennom hele arbeidsdagen eller skoledagen. Derfor bør vi prioritere næringsrik mat i matpakken.

Men hva motiverer deg for å lage matpakke og hvor mye matglede er det i den? Velger du lage en matpakke som sikrer deg gode næringsstoffer og samtidig smaker godt og ser godt ut, vil du kunne oppleve at effekten av dette er arbeidsdager med både overskudd og god konsentrasjon.

Det er det mye matglede i!

Matpakke med avokado på brødskive

FARGERIKT OG FRISTENDE: Topp brødskivene med litt grønnskaker slik at du også sørger for å å få i deg 1 av 5 i løpet av dagen.


La deg inspirere av våre 5 enkle tips

1. Planlegg

En god matpakke starter med planlegging. Når du har matvarene i hus og en idé om hva matpakken skal inneholde, sparer du masse tid på morgenen. Smører du matpakke til barna, så ta de med på planleggingen slik at dere sammen kan lage en matpakke som faktisk blir spist.

2. Velg grovt


Brødskiver er mer enn bra nok i matpakken. Grovt brød inneholder mer fiber og næringsstoffer enn fint brød og bidrar til jevnt blodsukker. For å variere de grove brødskivene kan både vafler og pannekaker lages grove, i tillegg til at polarbrød, rundstykker, baguetter og wraps også finnes i grove varianter. Bruk gjerne brødskalaen når du skal velge grovt brød og velg gjerne grovhet med 3-4 kaker på brødskalaen.

3. Matpakke med matglede

Lag deg en velfortjent matpakke som både smaker og godt ut, og som samtidig gir deg rikelig med næringsstoffer. Variasjon vil også gi forskjellige smaker og ulike næringsstoffer til kroppen. En god kopp te eller kaffe sammen med melk, juice eller vann smaker også godt til lunsjen.

4. Sunt og variert pålegg

Det finnes uendelig mye pålegg å velge mellom, og varier gjennom uken. Velg gjerne fisk, egg, leverpostei, magert kjøttpålegg som skinke og/eller lettere ost. Fiskekaker eller andre rester fra middagen kan også egne seg godt til pålegg dagen etter. Peanøttsmør, hummus, avokado og grønnsaksposteier er sunne og smakfulle pålegg du kan variere med.

5. Fargerik matpakke

For å få i seg nok grønnsaker gjennom dagen, er det lurt å være raus med grønnsakene til lunsjmåltidet. Grønnsakene som paprika, agurk og tomater vil piffe opp lunsjmåltidet og gjøre det mer smakfullt. I tillegg til å sette farge på matpakken, vil frukt og grønnsaker bidra med et bredt spekter av næringsstoffer kroppen trenger. Kutt gjerne opp slik at det blir lettere å spise.

Matrester som matpakke