12. mars påla regjeringen alle treningssentre i Norge å stenge, og selv om du nå kanskje har meldt deg ut, er det ingen grunn til å legge forsettene på hylla. Gå tur som du aldri har gjort det før!

1. Gå en litteraturtur

Hvis du er blant dem som ennå ikke har oppdaget hvordan turopplevelsen blir helt annerledes når du hører på lydbok, har du virkelig noe å glede deg til. Er du ikke glad i litteratur? Hør på en podcast eller hør på nyheter eller musikk.

2. Prøv en joggetur i sakte tempo

Alt for mange forbinder joggetur med topptrente joggere som raser forbi med Birken i sikte. Hvis du ikke tilhører denne gruppen, og heller ikke har jogget på lenge, bestem deg for å løpe sakte. Ingen legger merke til hvor fort du løper.  Den ekstra gevinsten med en joggetur i sakte tempo, er at du får hjertet ditt til
å pumpe raskere enn normalt. Da forbedrer du kondisen.

3. Gå en møtetur

Gåmøter er trendy, og i Roede har vi praktisert gåmøter i mange år. Bor du sammen med noen, er det bare å legge ut på tur. Det er dessuten stor sannsynlighet for at dere får et godt møte. Bestem dere på forhånd for agendaen. Det kan for eksempel være lurt å bruke gåmøter dersom det er konflikter som skal løses. Legg telefonen igjen hjemme og ta med notatblokk.

Mor og datter på holme

FERIETUR: Det er ofte best å gå sammen med noen du er glad i.

4. Gå en ferietur

Dette er også et gåmøte, men i stedet for å løse problemer, bruker dere turen til å drømme om hva dere skal gjøre i ferien. Gåmøter er ofte veldig smarte hvis man skal tenke kreativt og komme på nye ideer.

5. Gå på oppdagelsestur

Gå til steder du aldri har gått før. Alt for mange går den samme turen hver gang. Pleier du alltid å ta til venstre i første kryss? Ta til høyre neste gang.

6. Gå en kron og mynttur

Hvis du virkelig har lyst på en tur til steder du aldri har vært, kast kron og mynt i hvert veikryss. Kron er høyre, mynt er venstre. Eller kast to ganger, hvis du også vil beholde muligheten for å fortsette rett frem. Synes du det blir pinlig med kron og mynt i full offentlighet? Kast kron og mynt hjemme, noter resultatene på et ark og legg ut på en tur du garantert aldri har gått tidligere.

7. Gå tur i huset

Målet bør være 10 000 skritt per dag, og kanskje kan du komme deg nesten halvveis bare ved å gå tur hjemme? Er du ved vaskemaskinen for å hente klær? Gå heller to turer, eller ti. Synes du dette blir litt ve