Ingvill Hystad Kyvik (46) fra Stord forteller at hun har vært misfornøyd med vekten i hele sitt voksne liv. Det var først i 2014 at hun begynte på et Roede-kurs for første gang.

– Jeg valgte Roede fordi det var mulig å kombinere kurset med familieliv og jobb. I tillegg er det ingen spesialkost. Jeg fikk masse ny kunnskap om hvordan sette sammen måltidene mine og hva ulike matvarer består av. Det å gå på gruppemøter har vært viktig både for motivasjon og inspirasjon, forteller Ingvill.

Hun legger til at hun trengte det å «føle et ansvar» ovenfor kursgruppen og kurslederen fra uke til uke. Det ga henne mye motivasjon å få både heiarop og trøst underveis.

Vekten til Ingvill gikk både litt opp og ned til å begynne med, og det gjorde at motivasjonen kunne variere litt. Men for halvannet år siden begynte hun på kurs hos Sertifisert Roede-kursleder og Coach – Moinca Ur, og tok siste «rest». Vekten har vært stabil det siste året!

Men Ingvill oppgir likevel at hun har ikke klart dette helt uten utfordringer.

Vekten til Ingvill gikk litt opp og ned til å begynne med, og det gjorde at motivasjonen kunne variere litt.

Å ta riktige valg over tid

– Utfordringen er å ta de rette valgene over tid, og forstå at det er valgene mine hver dag som avgjør om jeg går ned i vekt, holder vektem eller går opp i vekt, forteller Ingvill.

Hun legger til at en annen utfordring har vært å planlegge og legge til rette for innkjøp, som gjør at hun kan velge det som er riktig mat for henne til enhver tid.

Men hun har lyktes med begge deler, og selv om hun ikke merker det direkte på helsa, tror hun nok at kroppen takker henne.

– Jeg har alltid hatt god helse, så bedre helse har blitt en bonus for meg. Samtidig er jeg vel kommet i en alder der det er viktig å forebygge dårlig helse, og helseproblemene som overvekt kan gi.

Så nå har hun blant annet blitt mye mer bevisst på hva hun spiser, og kvaliteten på maten.

Grønt til middag hver dag!

– Jevnt over er maten vi spiser nå av bedre kvalitet. Nå prøver vi å ha grønnsaker og salat til middag hver dag, og det er en stor endring for oss! Man