Sissil Lillevik (46) har gått flere Roede-kurs hos kursleder Kari Bryn Schreier. I august 2017 vant hun Roede-prisen Fylkesambassadør for Vestfold, for hennes innsats med å legge om livsstilen. Her kan du lese mer om Sissels reise med Roede.

Hvorfor valgte du å gå på kurs?

Da jeg skulle i konfirmasjon til min kjære nevø høsten 2016, oppdaget jeg at jeg hadde spist meg ut av min bunad som jeg er sååå glad i. Jeg begynte også å slite med vondt i knærne når jeg skulle gå ned fra alle toppturer jeg var på. Jeg kontaktet faktisk legen for jeg var sikker på at jeg måtte ha for høyt blodtrykk, og jeg ba han gi meg streng beskjed om å gå ned i vekt. Jeg trengte et spark bak, og jeg måtte gjøre noe. Jeg hadde prøvd meg «på egen hånd» flere ganger tidligere uten hell, og visste om flere som hadde lyktes med Grete Roede. Så da ønsket jeg å prøve det. Grunnen til at jeg var endt opp slik var vel at jeg hadde levd på sjokolade, potetgull, cola og usunn mat hele helgen og nå sa kroppen min stopp, eller rettere sagt, den ropte: STOOOOOOOPP!!

Hva var vanskelig før, hvilke utfordringer hadde du med de ekstra kiloene, før du meldte deg på kurs? 

Det var vanskelig å vite hvor mye og hva jeg kunne spise, og ikke minst å holde seg til planen. Og å holde motivasjonen oppe.

Hvilke positive endringer har du opplevd etterpå?

Jeg har blitt et helt menneske, føler jeg. Før var hodet på en måte skilt fra kroppen. Jeg brydde meg ikke så mye om hva jeg puttet i meg og hva det gjorde med kroppen min, men nå har jeg fokus på å ta de rette valgene og det har blitt veldig lett for meg. Det har blitt en livsstil rett og slett.

Hva kunne du ikke klart deg uten mens du gikk på kurs?

Jeg hadde ikke klart meg uten Kari, kurslederen min. Hun har backet meg opp 100 % og ga meg masse positiv feedback, og de få gangene vekten sto stille eller det buttet i mot delte hun masse av sin kunnskap med meg, som alltid hjalp meg opp av gropa igjen.

Hva har personene i gruppe betydd for deg?

Det har vært veldig nyttig å ha noen å dele dette med og ikke minst noen som veit hva du går igjennom. Vi har heiet på hverandre og delt av både gode og dårlige erfaringer.