Med Abilica FitnessBall kan du trene hele kroppen. Utfør øvelsene rolig og med fokus på å ha kontroll på mage og korsrygg, så får du med maksimal effekt av kjernemuskulaturen. Fitness ball gir mulighet for en rekke øvelser. Spesielt godt egnet for ryggtrening, stabiliseringstrening og balansetrening. Her på Roede-kontoret er det mange som benytter denne som stol, veldig bra for både rygg og nakke!

Øvelse 1
– Knebøy med ball over hodet
Stå med bena i hoftebredde. Bøy knærne og senk rumpa ned bak. Hold ryggen i en nøytral posisjon med navlen mot ryggraden. Legg tyngden på hælene og pass på at knær er over tær. Senk skuldrene vekk fra ørene. Kom rolig opp igjen.

Øvelse 2
– JackKnife
Ha bena på ballen og hendene i underlaget. Jo lengre ut på bena du har ballen, jo tyngre er det. Vær så rett du klarer i kroppen. Trekk så knærne mot brystet ved å bruke magen. Strekk rolig ut igjen.

Øvelse 3
– Crunch
Ligg på ryggen over ballen. Ha hoftebreddes avstand mellom føttene, ca 90 grader i knærne. Hold hendene ved siden av ørene, eller bak hodet. Trekk navlen inn mot ryggen. Kom rolig opp ved å krumme ryggen. Senk rolig ned igjen

Øvelse-33_Crunch

Øvelse 4
– Hofteløft
Ligg på ryggen på underlaget og ha bena på ballen. Ha armene langs siden, gjerne litt ut fra kroppen for å bedre balansen. Løft så hoftene rolig opp og ned mens du holder ballen i ro. Knip rumpa.

Øvelse 5
– Triceps pushups
Ha bena på ballen og hendene i underlaget. Jo lengre ut på bena du har ballen, jo tyngre er det. Hold kroppen så rett som mulig, stram i magen. Senk så overkroppen ned mot underlaget og hold albuene inntil kroppen. Kom rolig opp igjen.

Øvelse 6
– Overføring av ball
Ligg rett ut på ryggen på underlaget. Hold ballen over hodet. Løft så bena og henda samtidig. Når de møtes på toppen fører du ballen over til bena som tar den med seg ned til gulvet. Jobb med å trekke magen inn mot ryggen. Deretter tar bena med seg ballen opp igjen og overfører tilbake til hendene som