Det er et kjent fenomen at de fleste kan kjenne friheten i å ta på seg ordinære joggesko for å gå eller løpe seg en tur. Dette er noe kroppen ofte er vant med og tolererer godt, og krever sjelden den helt store planleggingen. Men hva om vi kunne gjort det enda litt enklere? Hva med å ta av skoene, sokkene og kjenne gresset mellom tærne? Det finnes nemlig mange muligheter i egentrening og mental avkobling bare ved å bruke kroppen og underlaget.

Så hva med å teste ut noe nytt – hva med yoga? 

Når vi er på ferie eller på reise og er utenfor vårt vante “miljø” –  så kan det være ålreit å benytte seg av treningsformer som ikke krever så mye utstyr. Noen kjenner seg kanskje igjen i at trening blir nedprioritert når vi reiser bort, nettopp fordi mange oppfatter planlegging og organisering rundt aktivitetene som et “ork”. Det kommer også gjerne mange unnskyldninger for hvorfor vi velger å droppe treningsøkten når mangel på utstyr og motivasjon kanskje er et faktum.

yoga trening felles trening

Det enkle er ofte det beste

Yoga er en treningsform som etterhvert har blitt mer og mer vanlig i vesten, og også i Norge øker i popularitet. Den moderne verden vi lever i blir for de fleste mer og mer hektisk, stressende og full av daglige impulser. Derfor søker mange nå etter enkle og grunnleggende treningsformer som bidrar til at hodet kan få en mental pause.

Du kan gjøre yoga hvor som helst og når som helst. Det eneste du trenger, er en matte (du trenger strengt talt ikke det heller) og en vilje til å sette i gang. Men om du skulle ha lyst på en skikkelig flott yogamatte, så kan du enkelt få tak i en her i Roede-butikken. 

Mer effekt enn bare litt tøy og bøy

Yoga er en filosofi og treningsform, også kalt praksis, som stammer fra India. Begrepet yoga betyr direkte oversatt fra sanskrit “å føre sammen” eller “å forene” der vi bruker både sinn og kropp i samme treningsform. Vi kan koble på hodet mentalt og bruke både fysisk bevegelse og pust til å holde fokus på et “her og nå” øyeblikk. I den mer “vestlige formen” for yoga bygger mye av treningsformen på fysiske øvelser i både dynamiske og klassiske øvelser, imens den indiske og “eldre” versjonen fokuserer mest på verdien i meditasjon, tradisjon og åndelighet.

Kombinert utgjør disse elementene av yoga en urgammel tradisjon som har vist seg å være en treningsform som gir både mentale og fysiske fordeler.