Ørjan Talhaug er en av våre kursdeltakere som virkelig har gjort inntrykk på meg. Da 41-åringen begynte på Roede-kurs for cirka 2 år siden veide han 119 kilo, og kunne ikke løpe 1 km i strekk uten å ta pause. Nå har han oppnådd sin store drøm, og det var ingen hvilken som helst drøm, for det var nemlig å gjennomføre et triatlon! Og det gjorde han med glans.

– Det var ikke noe kjekt å veie 119 kilo, ikke er det bra for helsen heller. Jeg og kona mi har ved flere anledninger forsøkt å gå ned i vekt på egenhånd, men i praksis var utrolig vanskelig, har han sagt til meg.

Sommeren 2013 begynte han på kurs hos Roede-kursleder Monica Ur. Han endret livsstilen sin totalt og har gått ned over 30 kilo.

Og for en reise: Da han begynte på kurs måtte han ta flere pauser under hans 4 kilometer lange joggerunde. Nøyaktig ett år etter kursstart løp han sin lengste tur noen sinne, på 30 km. Han har også deltatt i flere halvmaraton og maratonløp. Tenk det!

Så var det i fjor høst han smått begynte å drømme om å delta i Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon. I januar 2015 begynte han på svømmekurs, og så meldte han seg inn i Bergen Triathlon Club. Han hadde ikke følt seg trygg i vannet før, så det var kanskje på tide å lære seg å svømme i en alder av 40, har han selv fortalt.

154749185_300x216

Siden da har han deltatt i tre sykkelritt, hvorav den lengste var på 162 km, og altså gjennomført Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon. Er dere klar over distansen på denne? Han måtte svømme 1900 meter, sykle 98 km med over 3000 høydemetere og løpe en halvmaraton med over 1000 høydemetere! Jeg bare tar av meg hatten…

– Det var en fantastisk opplevelse å svømme, sykle og løpe i verdens vakreste natur! Da dette var mitt første triatlon jeg har deltatt på, var målet først og fremst å fullføre. I tillegg hadde jeg en drøm, og drømmen var å gjøre det på under ti timer, fortalte han. Og det klarte han selvsagt!

Ørjan syns det er fantastisk å ha en kropp som han endelig kan bruke så mye.

Hvis du nå sitter og tenker at å gjennomføre et triatlon høres helt fjernt ut for din egen del, har Ørjan følgende å si:

– Hvis jeg klarer det kan alle andre klare det.

Er det din tur nå?

Les flere solskinnshistorier her

Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her