Jeg slet i mange år med dårlig helse. Jeg hadde leddgikt, astma og betennelser, og var overvektig. Jeg bestemte meg for å melde meg på Grete Roede-kurs først da en nær slektning ble syk. Jeg ville være i stand til å hjelpe slektningen.

Hei! Jeg heter Maj Britt Solberg, er 49 år gammel og kommer fra Sogndal. Etter mange år med snikende vektøkning, endte vekten til slutt på 103,5 kilo. Og med dårlig helse på toppen av det hele måtte jeg ta tak. For leddgikt og astma med så mange kilo er ikke en god kombinasjon!

Jeg meldte meg på kurs hos Roede-kursleder Aud Jorunn Høyheim. Etter 4 kurs hadde jeg klart å gå ned over 25 kilo, og i fjor fikk jeg Roede-prisen Årets Fylkesslanker Sogn og Fjordane 2015, for min innsats med å legge om livsstilen.

Mai Britt Solberg_bilde før_2

Sånn så jeg ut før!

Fått gode støtte
Det er viktig med støtte underveis i en slik prosess. Samboeren min støttet meg gjennom denne tiden, noe som er viktig når man skal jobbe mot et mål. For jeg må innrømme at det var en jobb å komme seg dit!

Maten jeg lagde falt heldigvis i god smak hjemme, og med den gevinsten at samboeren min også gikk ned i vekt.

Før ble jeg andpusten bare jeg så en bakke. Nå trener jeg og samboeren min taekwondo sammen med sønnen vår flere ganger i uken. Og i fjor vinter gikk jeg skirennet Slarverennet. Da hadde jeg ikke gått ski på nesten 20 år! Jeg gikk samme skirenn i år også.

Før klarte jeg knapt å få til over 3000 steg per dag, mens nå har jeg som regel gått 3000 steg før frokost.

Jeg har det veldig fint og holder meg i aktivitet, skrittelleren ligger mellom 10.000-20.000 steg hver dag. Helsen min er bedre, og jeg er mye bedre rustet til å hjelpe slektningen min fordi jeg har mer overskudd enn før.

Les flere solskinnshistorier her

Er det din tur nå?
Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her