Vi har mange sporty kursledere i Roede, og en av dem er Bergliot Haavelmoen fra Haugesund. Hun er plukket ut til å være med på Team Rynkeby sitt lag som skal sykle fra Skandinavia til Paris i juni. Den 30. juni setter Team Rynkeby God Morgon Haugaland seg på sykkelsetene klare for å sykle strekningen København – Paris. Vestlendingene skal sykle sammen med 2100 andre syklister fra Skandinavia. Syklistene sykler med et helt klart mål, nemlig å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetsprosjekt der hobbysyklister, bestående av både kvinner og menn, i ulike aldre – med forskjellige yrker og bakgrunn, sykler fra Skandinavia til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Team Rynkeby God Morgon Haugaland er et av ni sykkellag fra Norge, og blandt totalt 48 sykkellag fra Danmark, Sverige, Finland, Island, Færøyene og Norge.

Team Rynkeby God Morgon sitt viktigste formål er å skaffe penger til kampen mot barnekreft. I Norge samler deltakerne inn penger til Barnekreftforeningen, som bruker størstedelen av de innsamlede midlene til å finansiere forskningen. Alle deltakerne på Team Rynkeby God Morgon forplikter seg til å gjøre en aktiv innsats for å skaffe penger, og i 2018 donerte de norske lagene hele 7,4 MNOK til Barnekreftforeningen.

Vi startet med fellestreninger allerede i starten av oktober, bare uker etter vi fikk svar på søknaden om at vi hadde fått plass på Team Haugaland-laget.

Bildene over er blant annet fra spinnmaraton som ble gjennomført på Yes treningssenter i februar, der vi brukte hele 5 timer på sykkelsetet. Alle som ville komme og støtte en god sak betalte kroner 100 for å delta. Det var ikke mange ledige seter til start!

I tilleg har Haugesund aerobicsenter arrangert maratonspinning til inntekt for Team Rynkeby og Barnekreftforeningen.

Teamet vårt har fellestreninger mandag og onsdag på Yes treningssenter i Haugesund . Vi har også smått startet med utetreninger lørdager. Dette er bare begynnelsen av opplegget mot å nå vårt felles mål som er 150 mil mot Paris. Helger, ettermiddager i april, mai og juni begynner å fylles opp med trening ritt og diverse øvelser på sykkel .

Bergliot og Team Rynkeby God Morgon Haugaland hadde sin første tur på den gule fine racersykkelen helgen 3. mars, og bestod første tur med glans!

 

Roede-kursleder,
Bergliot Fiskaaen Haavelmoen