Singellivet påvirker ofte kostholdet i en eller annen retning. Opplever du det som kjedelig og lite inspirerende å lage mat til deg selv? Du trenger ikke spise «Rett i koppen» til middag selv om du er single. Vi gir deg tipsene!

Som singel er det er fort gjort å  basere seg på å spise ferdigmat eller tar en kjapp pølse i hånden når man er i farta. Kafé- og restaurantbesøkene blir også hyppigere. I sum kan dette føre til et uregelmessig og ensidig kosthold med store porsjoner når man først spiser.

Selv om du er singel fortjener du å spise næringsrik mat som gjør godt for kroppen.

Å venne seg til å spise regelmessig og sunt, er det beste du kan gjøre for helsen og for å få overskudd i hverdagen! Det å spise regelmessig er noe av det viktigste du kan gjøre for å få kontroll på blodsukkeret ditt. Det vil gi et mer stabilt blodsukker og hindre at du får lavt blodsukker og “bare må” ha noe. Hvordan ønsker du egentlig å ha det? Hva er den største utfordringen?

Dersom du klarer å planlegge måltidene og handlingen noen dager frem i tid kan det være til god hjelp. Med planlegging får du god anledning til å lage både sunn og rask mat. Å tenke gjennom hvilke retter en råvare kan brukes i på forhånd kan gjøre at du er mer bevisst å bruke det opp og og ikke trenger den å være så dyr heller. Du vil selvsagt at det skal gå kjapt, for det er kjedelig å lage middag til seg selv. Men du vil jo at det skal smake godt og ha en viss nytteverdi for kroppen i tillegg.

Tips til å gjøre hverdagen og måltidene enklere

  • Forbered frokosten kvelden før. Sett frem tørrvarer på benken eller bordet og dekk gjerne på bordet før du legger deg. Da går alt så mye kjappere om morgenen. Husk at gode frokostvaner er den beste starten på dagen!
  • Ha alltid frukt tilgjengelig. Det kan fint brukes som et mellommåltid. Yoghurt med kornblanding er også et godt lite mellommåltid.
  • Skjær opp grønnsaker og legg de i vann. Da har du friske, sprøe grønnsaker lett tilgjengelig som du kan spise i stedet for snacks.
  • Spis mer fisk til middag, det er både enkelt billig og sunt. Laks er for eksempel å få kjøpt til en rimelig penge og den kan du lage mye godt av. Fiskekaker er sunt, billig og lettvint.
  • Wok er sunt og raskt å lage. Enkel wok = 1 pose wokgrønnsaker + kjøtt eller fisk + woksaus.
  • Lag større middagsporsjoner bruk restene til middag eller lunsj dagen etter. Restene kan også fryses ned i passe middagsporsjoner.
  • Det er mye godt og sunt pålegg i hermetikkhyllen. Både tunfisk og makrell i tomat er gode valg. Mais, hermetiske tomater, bønner og erter er også god og sunn mat for en rimelig penge.
  • Kos deg med maten. Dekk gjerne på bordet og tenn på lys. Det skaper stemning og trivsel.