Jobber du mer enn noen gang og må yte ditt ytterste i denne krevende korona-tiden?

Ekstra lange arbeidsdager og minimalt med pauser, kan føre til at du glemmer dine egne behov. Det kan være krevende å ta vare på seg selv og holde tak i egen prosess. Men det er viktigere enn noen gang at du tar vare på deg selv nå, for at du skal ha det overskuddet som trengs og for å holde fokuset over lengre tid.

Selv om pausene blir kortere og arbeidsdagene lengre, og den gode måltidsrytmen du har innarbeidet blir vanskelig å holde på, er det ekstra viktig at du velger å spise sunn og variert mat, når du først spiser. Velger du næringsrik pausemat vil du få et mer stabilt blodsukker som gjør det lettere å holde trykket/energien oppe gjennom arbeidsøkten, til neste pause.

Men hvordan få til en løsning på dette som er overkommelig? Med litt planlegging i forkant, kan du forberede smakfulle og næringsrike pausemåltider som metter og holder energien oppe når det trengs som aller mest!


Her får du noen tips til hva du kan ta med deg på jobb som gir god og næringsrik energi som kroppen din trenger og ikke minst fortjener:

Den gode og praktiske matpakken

Det enkle er ofte det beste- det er matpakken et godt eksempel på. Du kan lage matpakken dagen før, så blir den fort litt sunnere enn når du har dårlig tid. Grovt brød og variert pålegg som makrell i tomat, leverpostei, ost, egg, og litt  ekstra grønnsakstopping ved siden av er perfekt:

Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt

Kan lages ferdig dagen i forveien og holder seg i kjøleskapet i flere dager, og kan porsjoneres ut over uken. Ta med et ferdig glass med grøt og en skje, og varier med topping som nøtter, tørket frukt eller friske bær. Det er også mulig og koke grøt ferdig og avkjøle den,  for så så spise den avkjølt.

Hjemmelaget bar

Lag en müslibar hjemme. Veldig god, sunn og mettende.

Lag gjerne baren din selv, det er ofte like godt og du får da full oversikt over hva den inneholder. Denne hjemmelagde müsli-baren er mat som gir langvarig energi. Den kan også oppbevares i kjøleskap 3-4 dager og er drøy og mettende.

Smoothie

Smoothie

Smootihe er en fin måte å få i seg frukt og grønnsaker på, og er næringsrikt og godt. Lag en stor porsjon og fyll over på mindre flasker som du kan ta med deg.

Gjærbakst
– pizzasnurrer eller fylte grove horn og muffins

Fylte horn er lett å lage, lett å fryse og passer perfekt til lunsj og turmat.

Fyll fryseren med hjemmebakte pizzasnurrer eller grove horn. Så kan du ta opp det du trenger til en hver tid. Lag deg en boks med litt oppskjærte grønnsaker så får du et mettende og næringsrikt måltid.

Søte varianter: 

Sunn Snack Pack

Lag deg sunne snack packer med grønnsaker, frukt, bær, nøtter og sunn bar. Det kan gjøres klar for flere dager av gangen. Det finnes også sunne barer på markedet, så velg en rik på protein, fiber og umettet fett.

Fullkorns-polarbrød eller knekkebrød

Ta med porsjonspakker med pålegg. eksempelvis peanøttsmør og banan – smaker nydelig og gir god energi.

Grøter/yoghurter/Skyr i beger

Det finnes også porsjonsbeger av havregrøt, byggrynsgrøt og yoghurt/skyr i klemmepose som også er lettvint å ta med seg, og en mettende bar

Vann

Vi vet at konstrasjonsevnen svekkes når vi ikke får nok vann, så husk å drikke vann jevnlig.

Sett litt ekstra farge og smak på vannet du setter frem på hjemmekontor!

 

Fyll på med velfortjent sunn pausemat, som er næringsrik, metter og gir deg en liten porsjon matglede i en travel arbeidsøkt!

Flere sunne og næringsrike oppskrifter finner du på Roede-kjøkkenet.