Setter du av 15-20 minutter med styrketrening 2-3 ganger i uken vil du få både mer muskler og mer energi – og du går lettere ned i vekt! Her er fem enkle øvelser du kan gjennomføre helt uten apparater.

Mer muskler øker forbrenningen

Ved å trene styrke regelmessig opprettholder du eller øker muskelmassen. Dette er særlig viktig når du skal ned i vekt. En høyere muskelmasse gir en sterkere kropp, noe som øker forbrenningen. Økt muskelmasse gjør det også lettere å gjennomføre hverdagens gjøremål, enten det er å bære ved, måke snø eller bære småbarn.

Slik blir du sterk uten apparater

Gjennomfør øvelsene 10-15 repetisjoner i 2-3 serier. Varm opp i ca 10 minutter før du setter i gang med styrkeøvelsene, da er kroppen mer forberedt på treningen. Vi anbefaler at du setter av 15-20 minutter med styrketrening 2-3 ganger i uken.

Her er et knippe enkle øvelser som kan gjennomføres helt uten apparater:

Knebøy med sats

Stå med føttene iskulderbreddes avstand. Bøy ned til ca. 90 grader i knærne og press opp igjen. Hold ryggen rett og blikket fram. Alternativt kan den dype sittestillingen holdes i noen sekunder før du presser opp igjen.

Armhevinger

Stå på knærne med en fiksert kropp. Ha mer enn skulderbreddesavstand mellom hendene. Senk kroppen ned mot gulvet og press tilbake,uten å knekke i hoften.

Knestående diagonal

Rull matten sammen i begge ender. Stå på alle fire, slik at armene og knærne er plassert på de sammenrullede endene av matten. Spenn opp i mage- og korsryggsregionen og løft og strekk vekselvis motsatt arm og ben.

Utfall fremover

Stå med samlede ben og sett armene i siden. Løft det ene benet, og gå fremover. Når benet treffer bakken bremser du bevegelsen til kroppen er i dyp knebøyposisjon. Overkroppen skal være rett. Trykk ifra og gå videre til et nytt steg. Knekontroll og nøytral rygg er viktig gjennom hele bevegelsen.