Grete Roede inngikk i 2015 et samarbeid med Klinikk for Alle da vi så at veldig mange av våre kursdeltakere også har muskel- og skjelettplager som vi ikke kan hjelpe dem med. Klinikk for Alle har på sin side mange pasienter med overvekstproblematikk, som ikke de kan behandle, med unntak av et par klinikker som har egne ernæringsfysiologer. Grete Roede har i dag kurs på 5 klinikker i Oslo & Akershus og vi håper å utvide samarbeidet til å bli landsdekkende. På Roede-magasinet vil vi hver måned presentere en ny artikkel fra Klinikk for Alles medlemsblad «Helse for Alle». Et vondt kne eller en dårlig hofte kan behandles ved hjelp av fysioterapi, kiropraktikk, osteopati eller lignende, men det kan også i svært mange tilfeller forebygges ved et sunt og riktig kosthold.

Med slynger trener du både kondisjon, styrke, bevegelighet og balanse. Det er enkelt, resultatene kommer fort og alle kan gjøre det. 

Slyngetrening er tidseffektiv trening, ettersom mange muskler trenes samtidig. Jo oftere du trener, jo raskere kommer resultatene. Setter du av tid til en økt på 15 minutter 2-3 ganger i uka vil du etter et par måneder merke det godt på kroppen. 
Det som er så bra med denne treningsformen er at den tillater et fritt bevegelsesmønster, i forhold til om du trener i et apparat. Dette bidrar til å skape et godt samspill mellom de innerste små støttemusklene (core) og de store bevegelsesmusklene, noe som har en positiv effekt på hele kroppen.

Som fysioterapeut ved en tverrfaglig- og treningsfokusert klinikk bruker hun slyngetrening daglig som både rehabilitering, skadeforebyggende og prestasjonsfremmende tiltak. Pasienter og kunder trives med denne treningsformen, da det gir dem en følelse av mestring og at de virkelig får brukt hele kroppen. Å trene med slynger er også en praktisk løsning. Du kan trene hvor du vil – både utendørs, eller hjemme i stuen. Det eneste du trenger er å skaffe deg er en slynge.

Alle kan trene med slynger ettersom treningen kan tilpasses enhver uavhengig av fysisk form, alder, vekt eller høyde. Vanskelighetsgraden på øvelser varierer fra meget enkle til mer avanserte, og reguleres ut ifra høyden på slyngene og avstanden fra der man står i forhold til slyngenes opphengs- punkt.

Her viser fysioterapeut Eva-Linn Tønnessen ved Klinikk for Alle noen effektive øvelser:

Ikke glem
å puste når du utfører øvelsene. Gjør alt rolig og kontrollert slik at du kan konsentrere deg om teknikken samtidig som du puster jevnt.

1. SETELØFT
Styrker sete, korsrygg og bakside lår