Er du en av dem som dropper å spise sent på kvelden fordi du tror dette vil føre til en vektøkning? Kanskje du spiste middag for få timer siden, og merker at magen rumler, men er usikker på hva du kan tillate deg å spise? Her kan du lese mer om hvilke valg som er smarte for deg.  

Bedre å legge seg litt mett, enn litt sulten

Om magen rumler og blodsukkeret er for lavt, vil mange oppleve ubehag. Noen blir rastløse, ubeslutsomme, får søtsug eller oksehunger og får kanskje problemer med å sovne. Blodsukkeret er kroppens drivstoff, og er et mål for mengden glukose i blodet. Dersom blodsukkeret er lavt, vil ikke kroppen og hjernen få den energien den trenger for å fungere. Det er derfor ikke særlig lurt å legge seg sulten.

I tillegg vil en skrubbsulten mage på kveldstid by på utfordringer. Er vi skrubbsultne kan mange ta ubevisste valg og spise matvarer som ikke nødvendigvis er de beste. Dette kan komme av et økt søtbehov dersom vi har glemt å spise tilstrekkelig gjennom dagen, som igjen får kroppen til å rope etter mer energi. Fellen er da å spise for mye av energirike matvarer som slår litt skjevt ut på energibalansen.

Opplever du søtsug sent på kvelden?

Samtidig er det også en råd å styre unna tunge måltider og veldig fettrik mat som kan være tungtfordøyelig og bidra til en stappet mage, dårlig samvittighet og redusert søvnkvalitet. Det samme gjelder å drikke alkohol om kvelden. Å drikker flere glass vin i tillegg til å innta annen mat sent på kvelden vil kunne ødelegge nattesøvn, utgjøre en stor energimengde som igjen kan føre til en gradvis vektøkning.

Les også: Ulempene ved et for høyt alkoholinntak