Det er en myte at du må kutte ut favorittmaten din for å gå ned i vekt.

Har du lyst på pasta, så spis pasta. Har du lyst på pizza, så spis pizza. Men ikke den du finner i frysedisken. Meld deg heller på et Roede-kurs! Der lærer du å lage en skikkelig digg pizza som smaker himmelsk, er enkel å lage og som garantert skaper god stemning rundt bordet.

Test gjerne ut noen av våre 1500 fristende og næringsrike oppskrifter som passer til alle måltider og alle anledninger, med anbefalte porsjoner tilpasset din måltidsplan.

Nordmenn sliter seg ut på slanking

Folkehelseundersøkelse fra FHI i 2020 viser at to tredeler av befolkningen forsøker å gå ned i vekt eller gjør en innsats for å holde vekten stabil. Dessverre mislykkes de fleste. Den viktigste årsaken til dette er at de velger feil strategi. I stedet for å nyte livet og kose seg, velger mange den smertefulle veien med dietter som krever enorm viljestyrke.

EKSTREME DIETTER: Ikke ta den smertefulle veien med dietter, men kos deg ned i vekt!

Forskning viser at alle har en begrenset mengde viljestyrke, og når du er sulten har du enda mindre av den. Det er nemlig veldig vanskelig å sulte seg ned i vekt.

Hos Roede tenker vi motsatt. Du skal være mett! Og din vektnedgang skal ikke baseres på viljestyrke, men på vaner. Våre kursledere vet hvordan du kan trene på dette.

Mindful eating

Ved North Carolina State University har de lenge forsket på overvekt. De kan fortelle at det å være bevisst når du spiser, med andre ord spise helt uten at du har andre ting som distraherer deg, kan være en viktig nøkkel for å gå ned vekt. En av hovedforfatterne bak en forskningsrapport som universitet har publisert, Carolyn Dunn, uttaler: «Vi ber folk spise det de elsker, og ikke kutte ut mat i det hele tatt, men å spise på en bevisst måte.»

MINDFUL EATING: Mindful eating er en metode der målet er å være til stede mentalt når du spiser. Foto: ©Thomas Qvale/Tinagent

Hun forklarer videre: «For eksempel hvis man er i ferd med å spise mat med veldig mange kalorier, ber vi folk spise en og eller to biter, og spise de to bitene med full oppmerksomhet, slik at de får mest mulig glede ut av de to bitene. Det er de to første bitene som gir mest glede, hvilket betyr at hvis du spiser mer, så får du i deg flere kalorier, men ikke nødvendigvis mer glede.»

Les også: Mindful eating – er du til stede når du spiser?

Spis. Stopp. Spis.

Det er viktig å senke hastigheten når du spiser. Da får du med deg at kroppen forteller deg at du er mett. Spis gjerne mindre biter og le