Jeg følte meg som en 70-åring i en 50 år gammel kropp, og måtte gjøre noe med saken!

Hei! Jeg heter Ann Merete Bjørnerud, er 50 år gammel og kommer fra Sandefjord. For fem år siden fikk jeg brystkreft, og måtte gjennom mye tøft. Jeg hadde også en type tretthetssyndrom som tok mye krefter. Etter kreftbehandlingen føltes kroppen 20 år eldre ut enn den egentlig var. Det var da jeg bestemte meg for å ta noen grep, selv om jeg gikk på medisiner som ikke gjør vektnedgang veldig enkelt. Disse medisinene går jeg fortsatt på.

Ann-Merete

Jeg er ingen «helsestudio-dronning». Jeg visste det handlet om mat. Nå har dette selvsagt forandret seg, og jeg er blitt glad i å bevege meg. Men de første 15 kiloene gikk av bare på grunn av maten jeg spiste. Jeg brukte kursboken veldig flittig.

Og resultatet? Jeg har gått ned til sammen 16 kilo! Og ikke bare har jeg begynt å trene – jeg har lyst til å trene! Jeg meldte meg til og med på løpekurs, og jeg jogger og går mye. Det er deilig! Tenk, jeg som aldri har likt å jogge før.

Venninnen min Grete Roede
Det viktigste jeg har lært meg er selv-disiplin. Og så har jeg blitt flinkere til å si nei. Og ikke minst, jeg tenker mer på meg selv. Jeg har alltid fornuftige ting i kjøleskapet mitt, og jeg tillater å kose meg litt i blant. Da elsker jeg å ta en ekstra bolle med cottage cheese, eller så smører jeg lefser med et eller annet inni. Alle ler av meg, for jeg har alltid noe i kjøleskapet jeg kan spise. Jeg damper for eksempel asparges og steker spekeskinke inni ovnen.

Nå har jeg nådd målet mitt, som i tillegg til å gå ned i vekt har vært å få mer overskudd og å komme i bedre form. Ifølge venninnene mine er jeg blitt lettere å prate med også!

Jeg har flere triks for å holde vekten, og deler gjerne disse med andre. Det handler først og fremst om sunn fornuft. Jeg spiser litt før jeg går ut for å unngå å «ramle» oppi maten som serveres når jeg er ute. Da er det fint å ha litt «egenmat» i magen. Og når jeg er ute eller sammen med venner liker jeg å forsyne meg selv, og det vet alle nå. Jeg får mye støtte fra de rundt meg. Det er viktig.

Personlig syns jeg det har vært en relativt enkel reise. Hadde noen fortalt meg hvor lett dette var, hadde jeg gjort det for lenge siden! Venninnene mine ler av meg, for jeg sier jeg har fått en nye venninne og hun heter Grete Roede.

Er det din tur nå?

Les flere solskinnshistorier her

Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her