Mange tenker at aktive og slanke personer ikke trenger å være så nøye med hva de spiser. De kan spise pølser, hamburger, pizza og boller rett som det er fordi de “tåler det”. Kanskje de tåler det med tanke på vekten, men  det er jo langt i fra det viktigste. For unner man seg mye av den usunne maten vil den gå på bekostning av den næringsrike maten – maten som gir kroppen de næringsstoffene og den energien den trenger for å fungere optimalt i hverdagen. For vi vet.

Alle får gevinster av næringsrik mat, og med enkle grep kan man få et sunt og variert kosthold som bidrar til god helse!

Positivt matfokus og gode rollemodeller for våre barn

Det er gode grunner til å ta grep. Det er bare drøyt 20% av voksne som daglig får i seg nok frukt og grønnsaker og bare 25 %  som får i seg nok fiber, til tross for at fiberrik mat er noe av det viktigste for å forebygge flere kreftformer –  som blant annet tarmkreft. Og selv om vi har en lang kystlinje er det ikke mer enn 30-40% som får i seg de anbefalte 300-450 gram med fisk per uke. Som rollemodeller for våre barn og unge er det også god grunn til å ta grep. Over 50% av 9-13 åringer får i seg for mye sukker og hele 85% får i seg for mye mettet fett.  Lærer vi barna å spise den sunne  maten, vil de lettere lære seg å like denne typen mat, og de vil ta med seg de gode vanene inn i voksenlivet – det er kanskje noe av det viktigste vi kan lære våre barn.

I all hovedsak bør man få i seg variert inntak av frukt, grønt, fullkorn, magre meieriprodukter, fisk og kjøtt. Om hovedandelen av det du spiser er dette, vil det være rom for utskeielser av og til.

Roede-kjøkkenet ivaretar alles behov, uansett målsetting!

Roede-kjøkkenet er sunn, vanlig mat, der ingen matvarer er utelukket, men tvert i mot et kosthold hvor vi har fokus på å inkludere mange forskjellige matvarer, men heller om mengde næringsstoffer og sammensetning av kostholdet. Vi er opptatt av at maten smaker godt, men også er ernæringsmessig riktig sammensatt. Det vil med andre ord si å velge mat med kvalitet som ikke bare smaker godt men også gjør godt for kroppen. Det beste av alt er at Roede-kostholdet er FOR ALLE! Se for deg et middagsbord hvor alle spiser det samme, uansett om du skal opp eller ned i vekt, har diabetes, er den aktive typen eller et barn som skal konsentrere seg på skolen og på trening. Det er jo mye hyggeligere, enn om alle har hver sine retter?

Felles måltider er god omsorg og bidrar til gode matvaner.

Hver og en tilpasser sin egen porsjonsstørrelse