En 17. mai for over 20 år siden lå Siw Apalseth på gulvet og lekte med sin da 10 måneder gamle sønn. Da tantebarnet plutselig spurte om Siw hadde et barn til i magen, fikk hun det sparket bak som hun trengte. 19. mai begynte Siw på Roede-kurs.

– Jeg begynte på Roede-kurs fordi det framsto som en seriøs aktør, og ikke minst fordi det var tilgjengelig og i nærheten av der jeg bodde. Bestemoren min hadde også gått på Roede-kurs, og jeg syntes det virket bra, forteller Siw.

Siw forteller også at hun frem til da hadde prøvd absolutt alle dietter også. På Roede-kurs lyktes hun virkelig for første gang. Hun gikk ned 47 kilo.

– Men så gjorde jeg den usedvanlige dårlige avgjørelsen at jeg ikke gjorde meg ferdig. Jeg hadde 3-4 kilo igjen da jeg sluttet på kurs….

Kiloene kom snikende på

Før Siw visste ordet av det hadde hun lagt på seg de 47 kiloene igjen, og nye kilo kom også til. Jo-jo slankingen fortsatte. I 2008 henvendte hun seg til legen for å få hjelp med overvekten. Etter å ha gått på det obligatoriske «Startkurset» som alle fedmepasienter må gå på før en operasjon, valgte Siw imidlertid å gå for «konservativ behandling», altså ikke-kirurgisk behandling. Siw begynte behandling på Friskvernsklinikken, og gikk ned 20 kilo. Men så var det tilbudet plutselig borte.

– Jeg kontaktet sykehuset igjen. Jeg kjente både redsel, depresjon og fortvilelse over ikke å få det til selv. For meg var det en nedverdigende avgjørelse, men jeg visste det var min aller siste sjanse. Jeg måtte gjøre det for meg selv og sønnen min, forteller Siw.

Da hun ble operert i 2012, viste vekten 147 kilo.