Selv om vinteren er rett rundt hjørnet, er det ingenting i veien for å ta seg en joggetur. Det holder stort sett å ta på seg vanlige løpetights og en løpejakke, med superundertøy under. En lue på toppen, og et par votter eller hansker og du er klar for tur. Du må heller ikke ha spesielle vinterjoggesko, det funker greit med vanlige løpesko, i hvert fall om du vanligvis løper der det er måket og ikke mye is.

Men et par løpebrodder kan være til stor hjelp! Traxole Running finnes i to størrelser og har i alt ni pigger: seks foran og tre bak. Piggene foran gir godt grep, spesielt på hardpakket snø og is.

Velger du å løpe, er et godt tips å løpe litt roligere enn vanlig, slik at kroppen slapper litt mer av. Det er lett å spenne seg når det er glatt og man blir mer utsatt for skader. Hvis du jogger eller løper regelmessig, kan det være lurt å opprettholde minst én løpeøkt per uke, hele året. Det kan være en måte å unngå overbelastning som du lett kan dra på deg når du begynner å løpe igjen på våren.

Også gå-turen blir tryggere og morsommere med brodder, fordi du kan gå litt mer avslappet, uten å være redd for å skli.

Sko deg for vinteren! Brodder finner du i Roede-butikken  (Walking, Running og Mini)

Der finner du også refleksvest, løpebelte og andre ting som er nyttig når du skal ut på tur i vintermørket.